Antoon van Caam en Jos van Oortmerssen zingen Indoneschische liederen terwijl Jeanne Verhaard schittert als boom.
Antoon van Caam en Jos van Oortmerssen zingen Indoneschische liederen terwijl Jeanne Verhaard schittert als boom.

Samen op reis in De Brink

ROOSENDAAL - In het centrum voor Wonen en Zorg De Brink wisten de deelnemers van het project “Samen op reis “ met hun bijzondere, ontroerende voorstelling het publiek te raken.


Deze presentatie, was het eindresultaat van acht bijeenkomsten waaraan veertien bewoners uit De Brink, Landjuweel en de Kroeven creatief met dit thema aan de slag zijn gegaan. Dit onder deskundige begeleiding van beeldend kunstenaar Marijke Maas en theatermaker Sanne Nagtzaam.

Tijd van je leven

“Samen op reis” is een vervolg op het geslaagde project “Tijd van je leven” winnaar van de cultuurprijs Roosendaal 2018! En is mede mogelijk gemaakt door het programma “Waardigheid en Trots op locatie, CultuurCompaan Roosendaal en de GGD.

Samen op reis

Tijdens de bijeenkomsten werden betekenisvolle verhalen uit hun eigen leven verteld en verbeeld in een talisman of souvenir. Zo boetseerde Corrie Goorden, maar liefst 96 jaar oud, een tandem als aandenken van de tochtjes met haar man. Deze fiets maakte het mogelijk dat ze samen toch konden genieten van kleine uitstapjes in hun omgeving. Gezamenlijk is er een kletskleed gemaakt. Gezellig in alle vrijheid met verf kliederen op een grote lap. Hoe leuk kan dat zijn. Op de gekleurde lap kwamen alle uitspraken te staan die ze met elkaar hadden gedeeld. Naast beeldend werken vonden de deelnemers elkaar ook in het theaterspel.

De deelnemers kwamen volop in beweging bij het uitbeelden van allerlei emoties. Dit bracht komische situaties met zich mee. Er is veel gelachen. Uit het kletskleed knipten ze de balderen voor de boom, die met verve gespeeld werd door Jeanne Verhaard. Een herinnering uit haar schooltijd, waar ze keer op keer een rol als boom of paddenstoel toebedeeld kreeg.

Het project heeft deelnemers dichterbij elkaar gebracht. Door de veilige omgeving en de deskundige begeleiding, kwam het beste van de deelnemers naar boven. Tijdens het proces is er onderling een band van vertrouwen ontstaan en kijken de deelnemers terug op een verrijkende en plezierige tijd samen.

Vanuit De Brink is er dan ook zeker de wens om hieraan een vervolg te geven.

Lijkt het u leuk om in de toekomt hieraan deel te nemen? Dan kunt u contact opnemen met Lianne Claassen, welzijnsmedewerker in De Brink. Door te mailen naar lclaassen@groenhuysen.nl of te bellen 088-5573596. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief