Foto: Jan Hendriks

Plein7 Recover focust op Nederlandstalige covers

ROOSENDAAL - Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo heeft de programmering voor het komende jaar bekendgemaakt. Het geheel vormt een variëteit aan evenementen op hét cultuurplein van Roosendaal. We zetten een aantal evenementen op een rijtje:


Het eerste evenement van het nieuwe jaar is het bevrijdingsfestival dat inmiddels voor de derde keer georganiseerd wordt door de Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal. Op het Tongerloplein én in het Emile van Loonpark wordt de bevrijding van Roosendaal muzikaal gevierd. De line-up is nog niet bekend, maar dat het een feestje gaat worden is zeker. Houdt voor de artiesten de website van Bevrijdingsfestival Roosendaal in de gaten: www.bevrijdingsfestivalroosendaal.nl

Leerlingen Muziek Dag

Op zaterdag 25 mei staat de Leerlingen Muziekdag voor de tweede keer op de planning. De eerste editie in 2018 is goed bevallen en daarom wordt een vervolg gegeven aan dit lokale initiatief. Dit keer is er een thema: musical. "Bijzonder zal het weer zijn om van de optredens van de vele Roosendaalse talenten getuige te zijn!" Deelnemers zijn onder andere Muziekvereniging De Gildezonen, Centrum voor Muziek, Leerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum/Mavo en Muziekvereniging Roosendaal.

VIVRE!

Op zondag 16 juni staat de Franse makrt onder de noemer VIVRE! weer op de planning. Op de derde zondag in juni kun je je onderdompelen in Franse muziek, eten, drinken, kunst, brocante en de geur van lavendel. Struinend langs de vele kraampjes lekker genieten van pain, vin et fromage. Een kleine week later, op zaterdag 22 juni, staat Muziekvereniging Roosendaal weer op het podium. Zij slagen er elk jaar weer in om een fantastisch muzikaal spektakel neer te zetten op het T'plein. Wat de creatieve leden van de vereniging voor 2019 in gedachte hebben, blijft nog even geheim. Dat het weer zeer de moeite waard zal zijn, moge duidelijk zijn gezien de ervaringen van afgelopen jaren.

Salsa
Op zaterdag 6 juli klinken de swingende Zuid-Amerikaanse ritmes uit de boxen op het Tongerloplein en waan je je voor even in Spaanse sferen. Patrick van de Salsacademie nodigt iedereen uit om mee te doen aan zijn workshops. Er is van 16.00 tot 21.30 uur gelegenheid voor ervaren dansers, maar dus ook voor beginners om zich totaal uit te leven.

Plein7 Recover

Nieuw dit jaar is de speciale editie van Plein7 Recover op zondag 25 augustus. Aan de naam van dit evenement is dit jaar 'NL' toegevoegd. Covers van Nederlandstalige popmuziek zullen door de bands met heel veel enthousiasme ten gehore worden gebracht. Dat wordt dus lekker meezingen!

Overig

Later in het jaar volgen nog TongerloBoule (07-09), Soul Spektakel (14-09). Beatles (28-09) en Tongerlo Kerst (15-12). 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief