06-aardappels-large
06-aardappels-large

Strijd om de beste frietaardappel en langste aardappelschil

WOUW - Zondag 10 februari barst in Wouw de strijd om de ‘Kan-me-nie-schille’-trofee weer los. Wie de langste aardappelschil kan produceren wint deze trofee en die is nu in handen van Maarten Verheij. De ‘Kartoffelwedstrijd’ vindt plaats in café-zalen Donkenhof aan de Roosendaalsestraat in Wouw.


Er worden niet alleen frietaardappelen van de Wouwse zandgronden geschild en tot frietjes gesneden. Die frietjes worden ook gebakken en opgegeten door de bezoekers en die beslissen uiteindelijk wel aardappel gekroond wordt tot de ‘Wouwse frietaardappel 2019’. Bij het evenement is iedereen welkom en de strijd begint om 16.00 uur. Een half uurtje later kan de eerste friet geproefd worden.

Zes Wouwse aardappeltelers leveren dit jaar hun producten en zitten nagelbijtend te wachten welke aardappel door het publiek wordt bekroond. De titel is nu in handen van Rinus Kerstens met het ras ‘Bintje’. Terwijl de ouders zich concentreren op het produceren van de langste schil en de beoordeling van de frietjes, zijn er voor de kinderen allerlei activiteiten. Natuurlijk mogen ze ook deelnemen aan de schilwedstrijd. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief