Foto: Privébezit

Reislustige zussen starten campercommunity

ROOSENDAAL - Het grootste forum worden voor liefhebbers van campers. Dat is het doel voor Marielle en Melanie Masseurs uit Roosendaal. De twee zussen werken hun leven lang al in de toeristenbranche en willen met de website CamperHomie een interactieve plek bieden waar reislustige camperliefhebbers hun vragen, antwoorden, tips en tricks kunnen delen. "We hopen echt dat het gaat leven."


De tweelingzussen Melanie en Marielle praten er vol enthousiasme over. Aan de keukentafel leggen ze uit waar het idee voor CamperHomie vandaan komt. "We hebben al heel lang plannen om een keer iets samen op te zetten", vertelt Melanie (39). "Dat begon al toen we nog achttien waren. Toen wilden we onze eigen hotels oprichten", vult Marielle haar aan. Een ambitieus plan, dat uiteindelijk niet van de grond is gekomen. "Maar, we hebben allebei toerisme gestudeerd, we zijn beide reisleidsters geweest bij touroperators, we deden kroegentochten met honderd man en we hebben in totaal zo'n tien jaar in het buitenland gewoond." Dat de zussen het reisvirus in hun bloed hebben, is dan ook een understatement.

Wereldwijde trend

Toen Melanie vorig jaar terug naar Nederland kwam, na zo'n zes jaar in Curaçao gewoond te hebben, besloten de zussen dat het tijd was om toch echt iets samen te doen. "In eerste instantie wilden we camperplaatsen realiseren in Roosendaal. Het is immers een wereldwijde trend dat mensen steeds vaker met de camper op vakantie gaan. Niet alleen de ouderen die met zo'n grote wagen rijden, maar ook jongeren die massaal Volkswagenbusjes opkopen en de wereld rond gaan reizen. Dat stukje vrijheid van het zelf bepalen waar je heen gaat, dat is enorm in trek." Om die camperliefhebbers tegemoet te komen, wilden de zussen Masseurs een stuk grond kopen voor camperplaatsen. "Hek eromheen, slagboom erbij en wat faciliteiten realiseren, dachten we. Maar, dat was toch duurder dan gedacht."

Passie

Uiteindelijk kwam het idee om een online community te starten voor camperliefhebbers. "We hebben veel onderzoek gedaan, maar we merkten dat er voor camperliefhebbers eigenlijk maar één soort forum is waar je met je vragen terecht kan met een look uit 1999. Daarnaast richten zij zich heel erg op het zenden van informatie, maar minder op het gezamenlijk genieten van één passie. CamperHomie draait echt om het delen én het spelen." Volgens Melanie en Marielle zijn er wel veel Facebookgroepen, waarbij tips & tricks worden uitgewisseld. "Maar vorig jaar heb ik op de vakantiebeurs een presentatie bijgewoond en dat was echt een eye-opener. Daaruit bleek dat social media de komende jaren steeds meer gaat verdwijnen. En als er straks geen Facebook meer is, dan moet je toch ergens terecht kunnen. Bij CamperHomie!"

Verzamelplaats

Hier komen vragen en antwoorden van de lezers samen in een frisse en jonge uitstraling. "Op dit moment vult Brett Rijsdijk voor ons de website met content, maar we hopen dat straks jong en oud elkaar gaan helpen. Ouderen hebben vaak meer ervaring met campers, maar jongeren zijn weer heel handig in het verbouwen van zo'n busje. We willen echt een verzamelplaats worden voor handige tips, grootse avonturen en mooie camperreizen." Iedereen kan zich gratis aanmelden op de website om vragen te stellen óf om anderen te helpen met hun vragen of problemen. "Het doel van CamperHomie is om het grootste platform van Nederland te worden op het gebied van campers, en alles wat daar mee te maken heeft." Op 30 januari is de website officieel van start gegaan. "En we hebben inmiddels al 178 likes op Facebook, dus het begin is er!"

Kijk voor meer informatie op www.camperhomie.com. CamperHomie is ook te vinden op Facebook (facebook.com/camperhomie) en Instagram (CamperHomie). 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief