Foto: Remko Vermunt

Mona Keijzer: 'Dit soort steden hebben het zwaar'

ROOSENDAAL - Staatssecretaris Mona Keijzer bracht gisteren een werkbezoek aan de gemeente Roosendaal. Niet alleen nam ze een kijkje bij het Retail Innovation Festival in schouwburg De Kring, ze bracht ook een bezoek aan twee (lokale) ondernemers en kreeg daar meer te horen over de innovatieve (compacte) Roosendaalse binnenstad.


De staatssecretaris werd welkom geheten in de Roosendaalse HEMA door Roeland van de Velde, voorzitter van Collectief Roosendaal. Hij vertelde onder andere over wat het collectief allemaal onderneemt om bezoekers naar de binnenstad te trekken, zoals de speciale koopzondagen en een mooie aankleding van de binnenstad. "En we zijn met vijftig tot zestig ondernemers bezig met onze Roos24-pas." Een concept dat bij de staatssecretaris op veel lof kan rekenen. Ze wilde dan ook meteen meer weten over de pas.

Unieke plek

Wethouder Cees Lok "We zijn in de binnenstad op zoek gegaan naar samenwerkingen en die hebben we gevonden. Een voorbeeld hiervan is de Roos24-pas, waarbij we gezamenlijk op zoek zijn gegaan naar een manier om bezoekers naar de binnenstad te trekken, maar ook om die bezoekers langer in de binnenstad te houden. We zijn hier nu een half jaar mee bezig, maar het loopt al goed." Er zijn nu 10.000 passen in omloop, waarvan er zo'n zesduizend geregistreerd zijn. Hoe zo'n pas dan precies werkt, kreeg de staatssecretaris te zien bij kledingzaak Rubia. Tijdens een korte wandeling werden ook even de Nieuwe Markt en de Passage aangedaan en daarbij viel de staatssecretaris van de ene verbazing in de andere. "Oh, kijk. Die poppen bewegen", liet ze haar medewerkers zien. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief