bomen2
bomen2

Extra bomen in Roosendaal tegen klimaatverandering

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal is voornemens meer bomen te planten in Roosendaal. Dat laat wethouder Inge Raaijmakers weten op vragen van de Roosendaalse Lijst.

Peter Raijmaekers en Eric de Regt (RL) stelden onlangs vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het plaatsen van extra bomen om klimaatverandering tegen te gaan. De twee baseerden zich op een onderzoek, waarin werd gesteld dat de aanplant van meer bomen de veel duurdere milieumaatregelen minder urgent zou maken dan nu wordt beweerd. Volgens de Britse ecoloog Thomas Crowther zouden er wereldwijd om precies te zijn één biljoen ofwel duizend miljard bomen extra geplant moeten worden.

Raijmaekers en De Regt wilden weten of het college op de hoogte is van dit onderzoek en zo ja, wat men vindt van de conclusies. "Wij zijn bekend met het artikel", laat de wethouder nu weten. "Wij delen de conclusie dat bomen CO2 aan de atmosfeer onttrekken en dat het zinvol is om bomen en bossen aan te planten. Temeer omdat daarmee ook positieve effecten worden bereikt op het gebied van waterhuishouding, biodiversiteit, recreatie, hittereductie, enzovoort." De wethouder wil mede daarom extra bomen planten. Hoeveel dat er precies gaan worden, kan ze nu nog niet zeggen. Tijdens het bespreken van de Kadernota worden voorstellen aan de gemeenteraad voorgelegd. Het is dan aan de gemeenteraad om daarin een keuze te maken.



 

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief