Moeder Kaylee en baby Vaya mogen het identiteitsbewijs in ontvangst nemen FOTO REMKO VERMUNT
Moeder Kaylee en baby Vaya mogen het identiteitsbewijs in ontvangst nemen FOTO REMKO VERMUNT (Foto: Remko Vermunt)

Paspoort en ID-bewijs voortaan ook thuisbezorgd

ROOSENDAAL - Ze is nog maar 8 maanden en één dag oud, maar baby Vaya en haar ouders Kaylee en Roy van Meer stonden afgelopen vrijdag al volop in de belangstelling. Wethouder Cees Lok kwam persoonlijk Vaya's eerste identiteitsbewijs overhandigen en dat zorgde voor een feestelijk moment.


"We zijn al heel lang bezig met het verbeteren van onze dienstverlening", legt wethouder Cees Lok uit. "Het gemeentehuis is natuurlijk maar beperkt open en dat kan vrij lastig zijn als je, net zoals bij een paspoort of identiteitsbewijs, twee keer langs moet komen", stelt Lok. Daarom kan je vanaf nu ook je paspoort of identiteitsbewijs thuis laten bezorgen. Je moet dan nog wel langskomen om je paspoort of ID-bewijs aan te vragen, maar zodra hij klaar is kan je zelf een moment kiezen om hem thuis te laten bezorgen. "En Vaya was de eerste die daarvan gebruik heeft gemaakt."

Moeder Kaylee is blij met deze nieuwe mogelijkheid. "Ik vind het handig met twee kinderen, daarnaast moet je tegenwoordig helemaal omrijden en parkeren is ook altijd lastig." Het thuis laten bezorgen van het identiteitsbewijs is dan ook een stuk makkelijker voor haar. "Daarnaast is het best goedkoop, het kost slechts vijf euro."

Binnenkort wil de gemeente Roosendaal het ook mogelijk maken om rijbewijzen thuis te laten bezorgen. "Maar, daarvoor hebben we eerst goedkeuring nodig van het ministerie. Die goedkeuring kan ieder moment komen, maar we moeten er wel op wachten", stelt Lok.

Paspoorten en ID-bewijzen kan je op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur laten thuisbezorgen. Op zaterdag kan dit van 08.00 tot 18.00 uur. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief