Pieter Hack en Irene van Nassau op de nieuwe duofiets. FOTO S&L ZORG
Pieter Hack en Irene van Nassau op de nieuwe duofiets. FOTO S&L ZORG (Foto: S&L Zorg)

Lions Club Roosendaal schenkt duofiets aan S&L Zorg

ROOSENDAAL - Lions Club Roosendaal hield vorige week het jaarlijkse Asperge Event. Een deel van de opbrengst van deze editie kwam ten goede aan de locatie Sterrebos van S&L Zorg. Om mensen met een verstandelijke beperking in staat te stellen een fietstocht te maken schonken zij S&L Zorg een cheque voor de aanschaf van een duofiets. Inmiddels hebben de eerste bewoners de fiets al getest.


De duofiets krijgt binnen S&L Zorg een hele mooie bestemming. Irene van Nassau, teamleider dagbesteding, nam de cheque dankbaar in ontvangst. Irene: “Onze bewoners genieten heel erg van een fietstochtje, hoe simpel het ook is. Even samen een rondje fietsen, naar de supermarkt en een frisse neus halen. Met de duofiets is dat nu mogelijk.” Lang hebben de bewoners van S&L Zorg niet hoeven wachten op een eerste fietsrondje aangezien de duofiets een aantal dagen voor het event al in huis was. Irene: “De eerste bewoners hebben de duofiets al getest en kwamen allemaal super enthousiast weer terug.” Een duofiets is een fiets waarbij de bestuurder en bijrijder naast elkaar zitten. De bestuurder heeft de mogelijkheid om te sturen en te remmen, de bijrijder niet. Wel kan de bijrijder meetrappen voor een optimale beleving van de fietstocht.

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief