Wethouder René van Ginderen ontving namens de gemeente Essen een wielerjersey
Wethouder René van Ginderen ontving namens de gemeente Essen een wielerjersey (Foto: Remko Vermunt)

BeNe Ladies Tour komt naar Roosendaal

ESSEN/ROOSENDAAL - De crème de la crème van het vrouwenwielrennen komt op vrijdag 19 juli naar Essen en Roosendaal voor de BeNe Ladies Tour. Deze internationale meerdaagse wielerronde maakt zich klaar voor de zesde editie en doet daarbij op de tweede dag ook de gemeenten Roosendaal en Essen aan.


Het idee om de BeNe Ladies Tour naar deze regio te halen is afkomstig van wethouder René van Ginderen moet burgemeester Gaston van Tichelt toegeven. Toch is hij erg blij dat de wielerronde ook neerstrijkt in zijn gemeente: Essen. "We houden ervan om Essen op de kaart te zetten en we organiseren graag leuke activiteiten om de mensen bij elkaar te brengen." Deze etappe van de BeNe Ladies Tour slaat daarmee dan ook twee vliegen in één klap. "We liften ook mee op de populariteit van het vrouwenwielrennen."

De Route

De BeNe Ladies Tour begint op donderdag met een proloog in Utrecht. Eén dag later komen de 25 topploegen naar Essen voor een rit naar Roosendaal. "Het wordt een rit van 121 kilometer", vertelt koersleider Joerie Devreese. De start is bij het Heuvelplein in Essen en van daaruit rijden de dames twee rondes van ongeveer 17 kilometer door het dorp. "Bij iedere passage wordt nog een tussensprint gehouden voor extra punten in het klassement." Daarna vertrekken de dames in de richting van Huijbergen. Via de Oesterdam en de gemeenten Tholen en Bergen op Zoom komen de renners in Wouw terecht. "Van daaruit gaan we in de richting van Rosada." Bij de Vroenhoutseweg gaan de wielrensters linksaf voor een stukje van ongeveer twintig kilometer door Steenbergen om vervolgens weer uit te komen in Wouw. "Van daaruit gaan we wederom in de richting van Rosada en vlak voor de rotonde ligt de finish", vertelt Devreese. In eerste instantie wilde de organisatie de finish in Wouw realiseren, maar vanwege de veiligheid bleek dat geen optie. "De brede weg bij Rosada is veel geschikter." Na de rit in Essen-Roosendaal gaan de deelnemers nog op zaterdag naar Sluis en Watervliet en op zondag is de finish in Zelzate.

Synergie

"Ik voel een goede synergie tussen Essen en Roosendaal", stelt organisator Geert Stevens. "Vanaf de eerste gesprekken had ik al een goed gevoel over deze locatie. Er staat iets moois voor de deur en we gaan er gezamenlijk een mooi wielerfeest van maken." Volgens wethouder René van Ginderen en burgemeester Gaston van Tichelt is dit een goed begin voor een verdere samenwerking. "Het enige wat Essen scheidt van Roosendaal is de landsgrens en het is aan ons om die uit te gummen", vertelt Gaston. Wethouder René van Ginderen kan zich daar goed in vinden. "Als je op zaterdag of zondag kijkt, dan zie je hele groepen met fietsers van en naar Essen rijden." Van Tichelt sluit dan ook niet uit dat er in de toekomst vaker gezamenlijke activiteiten worden opgezet. "Al is het maar een petanquewedstrijd." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief