Basisschool Jeroen Bosch bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd FOTO REMKO VERMUNT
Basisschool Jeroen Bosch bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd FOTO REMKO VERMUNT (Foto: Remko Vermunt)

Jeroen Bosch viert jubileum met speelfilm

ROOSENDAAL - Basisschool Jeroen Bosch viert dit jaar haar vijftigjarig jubileum. Niet alleen wordt er op 31 augustus een grootschalige reünie georganiseerd voor alle oud-leerlingen, oud-medewerkers en betrokkenen, maar van 24 tot en met 29 mei wordt er ook voor alle leerlingen een feestweek georganiseerd. Conciërge Peter van Leeuwen is samen met zo'n twintig teamleden en ouders druk bezig om de puntjes op de I te zetten.


Het grote feest begint voor de kinderen al op vrijdag 24 mei. "Dat wordt de officiële opening van ons feestjaar", vertelt Van Leeuwen. "De opening bestaat uit de onthulling van een nieuwe banner op de gevel van de school. Daarop staat onder andere ons nieuwe feestlogo", verklapt Van Leeuwen alvast. Met de nieuwe banner wordt de school letterlijk én figuurlijk in de spotlight gezet. "En niet alleen de school, maar vooral ook de kinderen." Daarnaast hebben de kinderen de afgelopen weken al geoefend op een openingslied en een openingsdans voor deze speciale dag.

Feestprogramma

Na de officiële opening op vrijdag gaat het feestprogramma op maandag 27 mei verder met een sportdag voor alle kinderen. "Dat is het enige onderdeel van het feestprogramma dat we al eerder bekend hebben gemaakt, want we hebben wel hulp nodig van de ouders", vertelt Van Leeuwen. De kinderen kunnen die maandag terecht op sportpark Vierhoeven voor een leuke sportieve dag. Toch moeten de kinderen hun energie een beetje sparen, want één dag later gaat de school met alle leerlingen naar de Efteling. "Als school is dat ons cadeautje voor de kinderen. We gaan met 390 kinderen en ongeveer 70 begeleiders. Dus waarschijnlijk gaan we met zo'n acht bussen die kant op."

Speelfilm

Woensdag 29 mei is, in verband met Hemelvaart, alweer de laatste dag van de feestweek. "De afgelopen weken hebben we een speciale speelfilm gemaakt over onze school", legt Van Leeuwen uit. Drie dagen lang is er gefilmd op de Jeroen Bosch. "Een paar leerlingen spelen hierin de hoofdrol, maar alle andere leerlingen zijn minimaal een keer te zien in de film." Zo zijn bijvoorbeeld de kleuters gefilmd tijdens het maken van decoraties voor de jubileumweek en verschillende leerlingen hebben vlogs gemaakt van de school. Wat het verhaal van de jubileumfilm precies is, wil Van Leeuwen nog niet verklappen. "Maar, het gaat echt over onze school én het jubileum."

Oscars

Op deze woensdag worden de leerlingen verdeeld over twee groepen. "De ene groep gaat in de bioscoop naar de première van onze speelfilm kijken, terwijl de andere groep op school geniet van een heus galabal. De kinderen zijn immers zelf de acteurs van de film, dus het worden onze eigen Oscars." De leerlingen worden dan ook op school verwacht in hun mooiste kleren. "Ze worden als echte sterren ontvangen en behandeld." Later op de dag wisselen de twee groepen, zodat iedereen de film kan zien. "Ook ouders krijgen op een later moment nog de kans om de film te bekijken." Omstreeks 12.30 uur is de feestweek voor basisschool Jeroen Bosch afgelopen.

Reünie

"Maar, later in het feestjaar hebben we nog meer activiteiten", stelt Van Leeuwen. Zo wordt er op zaterdag 31 augustus voor alle oud-leerlingen, oud-medewerkers en betrokkenen een reünie georganiseerd. "Het is voor het eerst dat we zo'n grootschalige reünie organiseren. In totaal hebben we het over ongeveer 2500 leerlingen die de afgelopen vijftig jaar op school hebben gezeten." Hoeveel van hen uiteindelijk naar de reünie gaan komen is ook voor Peter van Leeuwen lastig in te schatten. "Ik zou blij zijn als er driehonderd leerlingen naar de reünie komen, maar misschien zijn het er maar honderd en misschien wel vijfhonderd." Wie een bezoek wil brengen aan de reünie kan zich in ieder geval aanmelden via de website www.50jaarbsjeroenbosch.nl. Later in het jaar wil de school wellicht ook nog een kleine activiteit voor de ouders organiseren. "Maar daarover zijn we nog aan het brainstormen", besluit Van Leeuwen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief