Foto: Ruben Eshuis

Honderden deelnemers voor de Samenloop

ROOSENDAAL - Komend weekend is het zo ver. Zo'n 45 teams en daarmee 725 deelnemers gaan zaterdag 15 juni om 15.00 uur van start met de Samenloop voor Hoop op de WielerExperience in Roosendaal. Tijdens deze 24-uurs wandelestafette staan de deelnemers samen met lotgenoten stil bij kanker, maar ook het leven wordt gevierd. De opbrengst van de wandelestafette gaat naar het goede doel.


De Samenloop voor Hoop beleeft komend weekend zijn tweede editie in Roosendaal. De eerste keer dat het wandelevenement in Roosendaal georganiseerd werd, was vijf jaar geleden. Initiatiefnemer hierbij was Team Doelbewust. Een vrienden- en familiegroep die jaarlijks meedoet aan de Roparun om geld in te zamelen voor palliatieve zorg. Team Doelbewust is bekend als organisator van bijvoorbeeld de CycleSensation, maar sinds 2012 organiseren zij ook de ColSensation waarbij geld wordt opgehaald voor onderzoek naar én genezing van kanker. Bij hun vijfjarig jubileum werd het idee opgevat om in samenwerking met KWF Roosendaal en Inloophuis Roselinde een SamenLoop te organiseren en daarmee werd een bedrag opgehaald van 90.000 euro. Dat beproefde succes wordt nu, bij hun tienjarig jubileum, herhaald.

Samenloop

Tijdens de Samenloop voor Hoop lossen deelnemers in een team elkaar af, zodat er constant tenminste één iemand uit het team aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. Zo staan er gedurende het weekend ook verschillende foodtrucks op het terrein, er is een restaurant en alle teams kunnen een kraam huren om nog zelfgemaakte spulletjes te verkopen voor het goede doel. De SamenLoop voor Hoop start om 15.00 uur met de openingsceremonie. Daarbij lopen eregasten, mensen met de ziekte kanker en mensen die kanker overwonnen hebben, samen met de deelnemers de eerste ronde. Als openingsact treedt de Roosendaalse zangeres Ismène Elbers op met een speciaal voor de Samenloop samengestelde band. Als openingsnummer brengen ze het indrukwekkende eigen nummer 'Verlangen' ten gehore. "Een uptempo nummer dat de wandelaars de benodigde energie geeft om de uitdaging aan te gaan," vertelt Elbers enthousiast.

Kaarsenceremonie

Gedurende de 24 uur van de SamenLoop voor Hoop betreden ook andere artiesten de verschillende podia, denk bijvoorbeeld aan Start Spreading The News, maar ook de Roosendaalse jazz-muzikant Ton van der Geijn treedt samen met Rik van de Made en Rumon Hagenaars op met swingende jazz muziek. Sebastiaan Waegemaekers brengt eveneens een zelfgeschreven nummer ten gehore. Zelf is Sebastiaan zowel zijn vader, als zijn moeder verloren aan de ziekte kanker. Het nummer 'Zoals het was' heeft dan ook een enorme emotionele lading. Om 23.00 uur vindt de traditionele kaarsenceremonie plaats, waarbij de route verlicht wordt met speciale kaarsenzakken. Op de zakken staan vaak emotionele en persoonlijke boodschappen. Vanaf dat moment worden er ook geen optredens meer gegeven, maar natuurlijk wordt er gedurende de nacht wel gewoon doorgelopen.

Kinderloop

's Ochtends wordt vanaf 07.00 uur alweer gestart met verschillende activiteiten zoals Tai Chi, Yoga en Zumba om de mensen die niet aan het lopen zijn even wakker te schudden. Van 10.30 tot 11.30 uur wordt de Kinderloop georganiseerd, waarbij kinderen een uur lang een rondje lopen van 400 meter. Uiteindelijk om 15.00 uur vindt de grande finale plaats. Tijdens de slotceremonie lopen álle deelnemers een laatste ronde in hun paarse Samenloop-shirt. Daarna wordt het eindbedrag bekend gemaakt. De opbrengst gaat uiteindelijk naar het goede doel: KWF Nederland. Daarnaast gaat tien procent van de opbrengst naar het Inloophuis Roselinde in Roosendaal. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief