Foto: Ricky Zager

Geen huisvesting voor organisaties armoedebestrijding

ROOSENDAAL - De gemeente heeft geen locatie beschikbaar voor de vele organisaties die zich bezig houden met armoedebestrijding in de gemeente Roosendaal. Dat laat wethouder Klaar Koenraad weten.


Roosendaal kent een enorm arsenaal aan particuliere initiatieven van mensen die zich bezig houden met armoedebestrijding. Een aantal van deze initiatiefnemers gaven bij de gemeente aan behoefte te hebben aan een pand, voor opslag van kleding en goederen, maar ook voor het organiseren van activiteiten. Uit een inventarisatie onder de clubs blijkt dat er een ruimtebehoefte is van 300 tot 400 vierkante meter.

"Daarnaast is aangegeven dat de ruimte moet beschikken over kantoorruimte, een keuken, een activiteitenruimte en gelijkvloers moet zijn. De gemeente heeft binnen het maatschappelijk vastgoed geen locatie beschikbaar die voldoet aan de totale gevraagde afmetingen en wensen", aldus de wethouder.

De gemeente wil geen ruimtes beschikbaar stellen voor individuele gevallen, omdat er volgens de wethouder juist meer samengewerkt moet worden. "Maar, uit het onderzoek wordt ook duidelijk dat het draagvlak om samen te werken met andere initiatiefnemers ontbreekt. De optie voor een gezamenlijk, gedeeld gebouw is daarmee niet realiseerbaar." De wethouder roept de initiatiefnemers dan ook op om eerst meer samen te gaan werken.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief