De Kringloper gaat uitbreiden in Roosendaal

ROOSENDAAL - Met de komst van het nieuwe grondstoffencentrum in Roosendaal (voorheen Milieustraat) komt er ook een uitbreiding van de werkzaamheden van De Kringloper. Dat laat directeur Pascal De Klerk (Saver) desgevraagd weten.


Voor het grondstoffencentrum komen eind november twee gebouwen te staan en naar verwachting worden deze panden in het eerste kwartaal van 2020 in gebruik genomen. "De kleding die bij ons binnenkomt wordt op dit moment nog gesorteerd bij onze vestiging in Etten-Leur, maar dat gaan we verhuizen naar het grondstoffencentrum in Roosendaal", vertelt De Klerk. Daarnaast wordt er bekeken of er een soort tweedehands bouwmarkt ingericht kan worden. "Er worden natuurlijk veel herbruikbare producten ingenomen." En het is zonde om die meteen weg te gooien.

Daarnaast komt er een demontagehal te staan. "Mensen die een tafel hebben met een houten blad en een ijzeren onderstel kunnen ervoor kiezen om de twee onderdelen te demonteren. Het hout mogen ze dan gratis inleveren bij het hout en het ijzeren onderstel gaat bij het ijzer", vertelt De Klerk. Mensen die ervoor kiezen om de tafel in één geheel aan te leveren moeten hiervoor wél betalen omdat het op dat moment wordt gezien als grof restafval. "In de demontagehal gaan medewerkers van de Kringloper deze producten uit elkaar halen."

Daarmee creëren Saver en De Kringloper wel nieuwe werkplaatsen, want dit werd voorheen nog niet gedaan. "We rekenen op twee extra werkplekken binnen De Kringloper, maar die plekken moeten nog opgevuld worden", stelt De Klerk. De Kringloopwinkel Simple aan de Borchwerf blijft overigens gewoon bestaan in zijn huidige vorm. "Er komt alleen een extra inzamelpunt bij het grondstoffencentrum." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief