Afbeelding
Foto: Handhaving Roosendaal

Burgemeester sluit drugspand aan de Eikenlaan

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Handhaving Roosendaal heeft vanochtend op last van de burgemeester een drugspand aan de Eikenlaan gesloten. In de woning werden op 7 juni een tabletteermachine, 347 xtc-pillen en 1580 gram poeder aangetroffen.

De politie heeft destijds vier personen aangehouden. Het gaat hierbij om een 30-jarige vrouw en 31-jarige man uit Litouwen, maar ook een 41-jarige vrouw en 40-jarige man uit Roosendaal. De burgemeester heeft op basis van de Opiumwet de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan - eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.

Drugssquad
"Het is belangrijk dat burgers blijven melden waar de drugsoverlast plaatsvindt. Mede daardoor weten politie en gemeente beter op welke plekken en tegen wie er actie nodig is. De drugssquad kan op die manier snel en daadkrachtig ingrijpen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief