fotoalbum

Gemeente verkoopt vijfhonderd kunstwerken uit eigen collectie

ROOSENDAAL - Ruim vijfhonderd kunstwerken uit de kunstcollectie van de gemeente Roosendaal worden vanaf aanstaande zondag geveild. Het gaat daarbij voornamelijk om schilderijen, tekeningen en grafische kunstwerken zoals etsen. 


Het stadskantoor wordt op dit moment voorbereid voor de grootschalige renovatie die volgend jaar van start moet gaan. Maar, door die renovatie, is er niet genoeg ruimte om alle kunstwerken een passende plaats te geven. Daarom heeft de gemeente tachtig kunstwerken aangewezen die men sowieso wil behouden. Hierbij is vooral gekeken naar kunstenaars en kunstwerken met een binding met Roosendaal. De kunstwerken die niet gekozen zijn, zijn voor een deel geschonken aan Museum het Tongerlohuys. "Dat zijn er in totaal 109", laat gemeentewoordvoerder Pieter Thielen weten. De rest van de kunstwerken wordt nu dus geveild. De kunstwerken zijn inmiddels meegenomen door het Veilinghuis en daar staan ze nu opgeslagen. "Met de veiling van de resterende kunstwerken is het nu voor iedereen mogelijk om een werk uit de gemeentelijke collectie aan te schaffen." Niet verkochte stukken worden, na een aantal veilingen, eigendom van het veilinghuis.

De eerste veilingronde start zondag 1 september om 20.00 uur en duurt tot zondag 8 september 20.00 uur. De tweede ronde begint op zondag 8 september om 20.00 uur en duurt tot zondag 15 september 20.00 uur. "De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de aanschaf van een nieuw kunstwerk voor het nieuwe HUIS van Roosendaal." De kunstwerken zijn overigens voor een groot deel destijds zelf door kunstenaars ingediend bij de gemeente.

Zelf een kunstwerk aanschaffen? Kijk dan op www.veilingenvankunst.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief