Mensen met dementie binnen uw vereniging, hoe ga je hier mee om?

ROOSENDAAL -  Gemeente Roosendaal, Sportservice Noord-Brabant (SSNB) en Alzheimer West-Brabant organiseren op maandagavond 23 september een avond voor alle verenigingen waarin deze uitleg krijgen over hoe ze om kunnen gaan met mensen met dementie binnen hun vereniging.


Stel je eens voor: "Van jongs af aan ben je al lid van jouw vereniging. Je stroomde door naar het A-team en jaren later speelde je met alle plezier bij de senioren. Ook gaf je trainingen, draai je bardiensten en zit je natuurlijk vooraan op de tribune als het eerste elftal speelde. Een herkenbaar verhaal voor velen onder ons. Maar stel je ook eens voor dat je geheugen je steeds vaker in de steek laat. Je wil betrokken blijven maar weet niet hoe en of je ondersteuning kunt krijgen. Betekent dit
definitief stoppen of is er toch een mogelijkheid om door te gaan?

Wethouder Klaar Koenraad nodigt u dan ook persoonlijk uit om aanwezig te zijn tijdens deze avond. ''Hierbij nodig ik u van harte uit om op 23 september naar de voorlichtingsavond te komen over hoe je als vereniging kunt omgaan met dementie onder je leden. Door de toenemende vergrijzing is dit ook in Roosendaal een actueel vraagstuk. In Roosendaal vinden we het belangrijk dat iedereen meedoet in de samenleving. Ook mensen die hulp nodig hebben. Voor mensen met (beginnende) dementie is het extra belangrijk om aanwezig te zijn. Het liefst in hun eigen vertrouwde omgeving, bij hun eigen vertrouwde club'', aldus de wethouder van gemeente Roosendaal.

Interactieve avond
Op maandagavond 23 september vindt deze interactieve avond plaats. Ben Aanraad leidt u door de avond heen. Tijdens deze avond spreekt casemanager Gerben Jansen over dementie, worden er verschillende toneelsketches gespeeld en wordt er ingegaan op dementie binnen uw club.

Aanmelden
Wilt u meer weten over wat u als club kunt doen? Meld u dan nu aan via: unieksportenroosendaal@ssnb.nl. Heeft u een vraag met betrekking tot dementie in uw vereniging, bent u benieuwd hoe je kan reageren in een bepaalde situatie of heeft u een lastige situatie meegemaakt? Meld je nu aan en geef aan welke situatie jij graag wilt bespreken en/of zien! Wie weet wordt uw vraag uitgevoerd door de toneelgroep! 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief