Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam
Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam (Foto: Bep Houwen.)

Open Monumentendag begint met boeiende lezing én theater

ROOSENDAAL - Het Open Monumentenweekend in Roosendaal wordt op vrijdagavond 13 september voorafgegaan door de traditionele lezing. Op de vooravond van Open Monumentendag neemt Jacques Klöters de bezoeker mee langs de verschillende plekken van plezier in (de geschiedenis van) onze stad en elders.


De lezing van Jacques Klöters stelt het thema 'Plezierige Plekken' centraal. Wat wordt hier precies onder verstaan en wat valt hier nog altijd van terug te zien in de hedendaagse monumenten van Roosendaal? Een lezing over amusement (zang, cabaret e.d.) in de oorlog, met zangeressen in het aansluitende muzikale theaterprogramma ‘Door de nacht klinkt een lied’. 

Aansluitend geniet u van de muziekvoorstelling ‘Door de nacht klinkt een lied’, een muzikaal theaterprogramma waarin Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam in de huid kruipen van drie bijzondere zangeressen die zich staande hielden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog: Conny Stuart, Jetty Pearl en Jetty Cantor.

Om 20.00 uur in De Kleine Zaal van De Kring. De toegang bedraagt € 15,- . 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief