Afbeelding

Saver zet komend weekend de deuren open

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Saver houdt op zondag 22 september van 11.00 tot 16.00 uur een open dag voor alle inwoners van de Savergemeenten. Maar, ook alle andere  belangstellenden kunnen dan komen kijken wat Saver doet, wat er met uw afval gebeurt en vooral ook waarom die keuze gemaakt wordt.

Het terrein aan de Stepvelden 8 in Roosendaal is voor deze speciale gelegenheid toegankelijk voor het publiek. Bezoekers kunnen een route over het terrein lopen waar ze achtereenvolgens kennismaken met de inzameling van kunststof, textiel, het wit- en bruingoed en E-Waste. Ze kunnen een kijkje nemen in de werkplaats van Saver en de zoutopslag is open. Hier wordt informatie gegeven over gladheidsbestrijding, iets wat Saver voor de vier gemeenten verzorgt.

Ondergronds
Altijd al willen weten hoe een ondergrondse container er uit ziet. Voor deze gelegenheid heeft Saver er één zichtbaar boven de grond gezet en bezoekers kunnen daar alles over vragen. Dat glas in de kleuren wit en gekleurd daadwerkelijk apart gehouden wordt, is ook goed te zien en er volgt ook een uitleg over.

Kinderen

Saver verzorgt op basisscholen ook de dode-hoekuitleg. Dit wordt ook tijdens de open dag gedaan. Bij de grondstoffenbus van Saver krijgen bezoekers uitleg over het gescheiden inzamelen van afval. Voor kinderen is er voldoende te beleven. Zij kunnen onder andere meedoen aan een afvalquiz, bioplastic maken van zetmeel en voetballen in de pannakooi. "Kom ook eens kijken in de vuilniswagen en maak een selfie of rij een rondje mee in de veegwagen." Bij iedere wagen staat een chauffeur om de vragen te beantwoorden. De bij de ingang verkregen consumptiebon kun je inwisselen voor een lekker sapje

Future waste days
Thema van deze open dag is 'Future Waste days'. Het goed scheiden van afval is belangrijk voor onze toekomst. We gebruiken afval om nieuwe grondstoffen van te maken. Dit leidt Nederland naar de circulaire economie die we in 2050 willen hebben.

Parkeren
Het beste is als bezoekers op de fiets komen. Deze bezoekers mogen hun fiets ook aan de Stepvelden 8 neerzetten en ze ontvangen een extra consumptiebon. Gratis parkeerplaatsen zijn er bij Buitenhof Tuinmeubelen, Kempenaars en de kringloopwinkel Simple aan Borchwerf om de hoek bij Saver.


Meer informatie over het programma is te vinden op www.saverfuturewastedays.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief