Afbeelding
Foto: Stockphoto / Archief de Bode

VLP: 'Direct actie ondernemen bij rotonde Burg. Freijterslaan'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Als het aan de fractie van de VLP ligt, wordt er per direct actie ondernomen bij de rotonde op de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal. Volgens Arwen van Gestel (VLP) is er sprake van een uiterst urgente en gevaarlijke situatie.

Sinds afgelopen week wordt er hard gewerkt aan de rotonde om het fietspad een stukje te verleggen van de rotonde. "Hierbij zijn het fietspad en voetpad volledig afgesloten en is er ter plaatse veel mis", stelt Van Gestel. Zo staan er te weinig (omleidings)borden, er is geen veilige oversteek voor voetgangers en er is maar één verkeersregelaar en die staat volgens de VLP op de verkeerde plek. "Als fietser fietst men nietsvermoedend op de rotonde af, waarbij pas bij de rotonde een bord staat dat fietsverkeer naar de Westrand linksaf moet. Wie links rijdt, botst gelijk op een groot hek en staat midden op straat. Ouderen die van en naar de binnenstad wandelen weten zich geen raad met oversteken; het is te gevaarlijk. En vanaf de Markttunnel is geen routewijziging opgenomen met als gevolg dat al het fiets en bromverkeer terug wordt geleid. De chaos is dus compleet."

Volgens de VLP-fractie kan dit niet langer zo doorgaan en moet er meteen actie ondernomen worden. "Hier zijn overduidelijk fouten gemaakt, waarbij het nu zaak is deze per urgentie te corrigeren, om de veiligheid van fietsers, voetgangers en andere weggebruikers te waarborgen." Van Gastel roept het college dan ook op om meteen actie te ondernemen én hij wil weten welke afspraken er zijn gemaakt met de aannemer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief