Vlnr: Rona Goverde, Evelien Goorhuis, Pien Koop en Karlijn van der Schrier.
Vlnr: Rona Goverde, Evelien Goorhuis, Pien Koop en Karlijn van der Schrier. Foto: Marjolein van der Schrier

Rona, Pien, Karlijn en Evelien Nederlands Kampioen estafette zwemmen

Algemeen

ROOSENDAAL - Afgelopen zondag werden in Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband zwembad de Nederlandse Kampioenschappen estafette gehouden. De beste 20 zwemteams uit heel Nederland, die zich geplaatst hadden, mochten aan de start verschijnen. Zo ook de meisjes minioren van zwemvereniging Hieronymus: Evelien Goorhuis (RSD), Rona Goverde (Wouw), Pien Koop (RSD) en Karlijn van der Schrier (BoZ). Zij zwommen de 4 x 50 m schoolslag en waren de favorieten voor de 4 x 50 m wissel en de 4 x 50 m vrij.

De dames startten met de schoolslag, waar ze als 4e voor geplaatst waren. Het werd een spannende nek aan nek race, waarbij Pien als laatste zwemster van de 6e plaats naar de 3e plaats zwom. Daarna was de wisselslag aan de beurt. Ook nu was het spannend, maar ze gaven zich niet gewonnen en werden knap 2e. In de laatste serie zou de beslissing pas gaan vallen. Wanneer ze als 1e zouden eindigen en met 3 seconden voorsprong op de nummer 2 zouden aantikken waren ze Nederlands Kampioen! Wat een spanning zou het ze gaan lukken? Eindelijk was het zover de 4x 50 m vrij. De meiden leken gefocust en de vraag was konden ze ondanks de druk de verwachting ook waar maken? Gelukkig hielden ze (wellicht dankzij het water) het hoofd koel en zwommen ze met een ruime voorsprong van meer dan 5 seconden verschil naar de 1e plaats, ze hadden het gehaald, ze waren Nederlands Kampioen! Wat een jonge talenten, dat beloofd nog wat voor de toekomst.

Plaats voor nieuw talent

Hieronymus heeft nog plaats voor nieuw jong talent in de instroomgroep. Ben je tussen de 6 en 10 jaar heb je A, B en bij voorkeur C en wil je ook wedstrijdzwemmen. Meld je aan via www.zpv-hieronymus.com/proefles



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief