Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

TV Borchwerf pakt uit met najaarstoernooi

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Tennisvereniging Borchwerf houdt op 31 december 2020 officieel op met bestaan. Het komende jaar wil de vereniging nog zoveel mogelijk leden behouden om gewoon te kunnen blijven spelen, toch wordt er op verschillende momenten al stilgestaan bij het naderende afscheid. Bijvoorbeeld van 28 oktober tot en met 3 november tijdens het laatste najaarstoernooi.

Tennisvereniging Borchwerf was jarenlang onderdeel van de Spoorweg Sport Vereniging Roosendaal, maar zo'n zes jaar geleden besloot de NS om de SSVR af te stoten. De tennisvereniging besloot op eigen kracht verder te gaan. "Maar, toen we een horecavergunning wilden aanvragen, kregen we te horen dat dat niet kon. Op dit terrein rust een logistieke bestemming en geen sportbestemming." Omdat het tot die tijd onderdeel was geweest van de NS was er geen probleem, maar door de verzelfstandiging van de club kwam daar verandering in. "Ze wisten niet eens dat hier een tennisvereniging zat." Tennisvereniging Borchwerf moest eigenlijk binnen één jaar het terrein verlaten, maar door medewerking van de NS én de gemeente werd uiteindelijk een overeenkomst gesloten om nog vijf jaar te mogen blijven spelen op de huidige locatie. "Maar daar komt nu dus een einde aan."

Senioren

En dat is zonde, want de tennisvereniging heeft nog zo'n 120 actieve leden binnen de club. "Doordeweeks zijn hier bijna iedere dag wel mensen te vinden, alleen in de weekenden is het rustig." De club bestaat dan ook voor een derde uit senioren die op de maandag- en vrijdagmiddag spelen. "Maar voor die senioren is de tennisvereniging meer dan alleen het tennissen. Ze komen hier ook kaarten, jeu de boulen en ze komen regelmatig bij elkaar over de vloer." T.V. Borchwerf is volgens velen dan ook een erg gezellige club. "Het is kleinschalig, maar daardoor ook heel gemoedelijk. Er hangt zo'n ons-kent-ons-sfeertje." En dat is één van de redenen dat het najaarstoernooi van T.V. Borchwerf altijd goed bezocht wordt. "Maar dit jaar willen we het nog groter oppakken dan normaal. Het is het laatste open najaarstoernooi wat we organiseren."

Najaarstoernooi

Voorgaande edities kwamen er zo'n honderd deelnemers af op het najaarstoernooi, maar dit jaar wil de organisatie eigenlijk zo'n 150 bezoekers verwelkomen. "Meestal tennissen we bij het najaarstoernooi alleen in de avond, maar dit jaar gaan we ook in de middag spelen voor de zestigplussers." Inmiddels zijn er al bij verschillende tennisverenigingen flyers neergelegd én alle oud-leden zijn benaderd om mee te doen aan het najaarstoernooi. "Wij zijn de enige in Roosendaal en omstreken met een najaarstoernooi waar iedereen aan mee kan doen. Daarom trekken we ook veel mensen van buiten de gemeente." Omdat het de laatste keer is, worden de mensen dit jaar extra in de watten gelegd. "Ze vertrekken in ieder geval met een goed gevoel." Zo wordt er bijvoorbeeld voor een extra hapje gezorgd én de prijzen van de loterij zijn groter dan normaal. "Dan moet je denken aan een laptop en een e-reader."

Laagdrempelig

Daarmee hoopt de organisatie ervoor te zorgen dat er genoeg deelnemers naar het toernooi komen. "We merken dat het steeds moeilijker wordt om mensen aan je te binden. Daarom moet je altijd dat stapje extra zetten. Wij zorgen bijvoorbeeld voor een goede ambiance, maar we zijn ook heel flexibel. Als iemand is ingedeeld op een tijd dat 'ie eigenlijk niet kan spelen, dan proberen we dat te verzetten. Maar, we hebben bijvoorbeeld ook een heel aantrekkelijke consumptieprijs. Daardoor blijft het allemaal heel laagdrempelig."

De rest van het jaar wordt er nog op verschillende momenten stilgestaan bij het stopzetten van de vereniging. "Onder andere bij de nieuwjaarsreceptie." Ondertussen wordt er al veel getrokken aan de leden om te komen tennissen bij andere clubs. "Dat is logisch, maar we hopen dat de spelers komend seizoen nog bij ons blijven. En daarna gaat waarschijnlijk ieder z'n eigen weg."

Inschrijven voor het najaarstoernooi kan nog tot en met 16 oktober.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief