De negenjarige Pluk is volgens Mandy een echte lieverd!
De negenjarige Pluk is volgens Mandy een echte lieverd! Foto: Mendy van Beers

Dierendag: 10 x de leukste huisdieren van Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Met dierendag in het vooruitzicht konden wij het natuurlijk niet laten om een selectie te maken van de grappigste/liefste/schattigste en mooiste huisdieren van Roosendaal en omstreken. Roosendalers stuurden massaal foto's in van hun pluizige vriendjes. Aan ons de moeilijke taak om daar tien bijzondere exemplaren uit te pikken. Check hieronder of jouw beestje er tussen staat. 

Lekker rennen met de hond, spelen met de kat, knuffelen met het konijn of praten tegen de parkiet. Dat zal veel Roosendalers bekend voorkomen. Bijna vier miljoen huishoudens in Nederland hebben één of meer huisdieren. Veel van die huishoudens zetten vrijdag hun favoriete dier in het zonnetje tijdens dierendag. En voor die gelegenheid wil de Roosendaalse Bode al die lieve dieren graag eens zien! 

Waar komt dierendag vandaan?

Dierendag is niet meer uit Nederland weg te denken, want we grijpen de kans maar graag aan om ons dier in de watten te leggen. De feestdag werd voor het eerst gevierd in 1930. De Tsjechische Ilse Winter kwam met het idee, waarna zij met de voorzitter van de Internationale Dierenbeschermingsvereniging 4 oktober uitriep tot dierendag. Dit is de sterfdag van Fransiscus van Assisi, een religieuze man die veel gaf om de natuur en het lot van zwervers, zieken en dieren.

Kiki en Chloë
De negenjarige Sammy is super lief, beschermend en een echte aandachtzoeker
Cinta (7)
De Tullepetaon is eigenlijk toch wel ons lievelingshuisdier, maar Daantje van Malou van Rede hoort zeker in dit rijtje thuis.
Dit is de zeer ondeugende Leila van 4 jaar
Dit is Noah of Finn. Dat weten we niet helemaal zeker, maar dit plaatje konden we jullie niet onthouden.
Django (3 jaar) ziet er misschien beetje groot en gevaarlijk uit, maar 't is een ontzettende lieverd en een grote sul.
Rambo en Rocky. Twee lieve eigenwijze en zeker de meest verwende konijnen uit Roosendaal en omstreken
Dit is Hero 21 november wordt hij 2 jaar. Hij is echt een kroeler en ligt het liefst op je schoot. Eigenlijk is hij daar wel iets te groot voor, maar dan blijf je wel lekker warm


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief