Afbeelding

Voldoen nieuwbouwprojecten aan bouwregels ten aanzien van breedplaatvloeren?

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL - Voldoen grote nieuwbouwprojecten in Roosendaal - zoals de bouw van het Da Vinci College en het Jan Tinbergen College - aan de aangescherpte bouwregels ten aanzien van breedplaatvloeren? Die vraag stelt Kees Verstraten namens de fractie van de VVD aan wethouder Cees Lok.

Volgens Verstraten ligt toepassing van breedplaatvloeren in nieuwbouw en bestaande bouw de laatste jaren onder een vergrootglas. "De gedeeltelijke instorting van de parkeergarage bij Eindhoven Airport was een omslagpunt. De draagkracht van deze vloeren blijkt niet altijd te voldoen aan de aangescherpte bouwregels. De kwetsbaarheid stelt eigenaren en huurders in sommige gevallen voor grote problemen. Natuurlijk hoeven we niet te vrezen dat er overal acuut instortingsgevaar is, maar er moet hiervoor wel aandacht zijn en daar waar nodig moet een oplossing komen", zo meent het gemeenteraadslid.

Hij wil ook weten of inzichtelijk is bij welke bestaande gebouwen gebruik gemaakt wordt van breedplaatvloeren en zo ja of er bij deze gebouwen controles plaatsvinden ten aanzien van deze vloeren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief