Afbeelding
Foto: Jorrit Lousberg

Joost Reniers uit Roosendaal onthult geheim wapen van Vattenfall Solar Team

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL - Joost Reniers (23) uit Roosendaal en Bruno Martens (23) uit Rosmalen hebben samen met de rest van het Vattenfall Solar Team het geheime wapen in de strijd om de eerste plek in de Bridgestone World Solar Challenge onthuld. Het gaat om de zogeheten shark skin.

Op NunaX is een folielaag bevestigd die bestaat uit hele kleine ribbelstructuren. Deze zogenaamde riblets zorgen ervoor dat de luchtstroom soepeler langs de zonneauto glijdt en die dus sneller maakt. Het team presenteerde haar geheime wapen tijdens de officiële keuring van de zonneauto.

"Door de kleine wijzigingen in de reglementen van de race, liggen de technieken van de zonneauto's dichtbij elkaar", aldus Joost Reniers, mechanicus in het team. "We hebben dit jaar extra veel moeten innoveren om de concurrentie een stap voor te blijven, zoals met de shark skin. Het gaat heel spannend worden, maar we kunnen zeker weer wereldkampioen worden!"

Op zondag 13 oktober starten de deelnemende teams van de Bridgestone World Solar Challenge aan de meerdaagse race van 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. In totaal nemen 53 teams uit 24 verschillende landen deel aan de race. Het doel van de race is om de limieten in de techniek te verbreden en het gebruik van duurzame energie te promoten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief