Leerlingen wandelen met bewoners van Centrum voor Wonen & Zorg Moerweide.
Leerlingen wandelen met bewoners van Centrum voor Wonen & Zorg Moerweide.

Burgerschapsdag Norbertus Gertrudis Lyceum en Roosendaal voor Elkaar

Algemeen

ROOSENDAAL - Het Norbertus Gertrudis Lyceum bestaat dit jaar 100 jaar en in het kader daarvan is er samen met vrijwilligerscentrale Roosendaal voor Elkaar een burgerschapsdag georganiseerd. Deze dag vond donderdag plaats en stond in het teken van maatschappelijke bewustwording.

De vijfde en zesde klas leerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum deden op diverse plekken in Roosendaal vrijwilligerswerk: van het wandelen en het doen van spelletjes met ouderen tot het opknappen van tuinen op de tuinendag van Wonen+. Dit zijn tuinen van mensen die dit zelf niet kunnen wegens lichamelijke of financiële redenen. De leerlingen kwamen zo in aanraking met het doen van vrijwilligerswerk en wat je voor een ander kunt betekenen.

Via de website www.roosendaalvoorelkaar.nl kunnen mensen ook hun vraag en aanbod plaatsen. Hier kunnen matches gemaakt worden tussen mensen die iets voor elkaar kunnen betekenen. De slogan van Roosendaal voor Elkaar is ‘helpen maakt je happy’. Het kan een kleine moeite zijn om iets voor een ander te doen. Ben jij/ken jij iemand die graag iets voor een ander wil betekenen of vrijwilligerswerk wil doen, maar nog geen idee heeft wat of waar? Kijk dan eens op de website of kom langs op een spreekuur. De spreekuren zijn iedere dinsdag van 10.00-12.00 uur en iedere donderdag van 14.00-16.00 uur in Parrotia, Markt 54 in Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief