Afbeelding
Foto: mantelzorg, dienstencheque

VLP: 'Ruimte voor verbetering bij uitreiken mantelzorgcompliment'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het mantelzorgcompliment moet voortaan bij de mensen thuis worden afgeleverd in plaats van dat ze het zelf moeten ophalen. Dat stelt Arwen van Gestel (VLP) in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De gemeente Roosendaal stelt ieder jaar een mantelzorgcompliment beschikbaar om waardering uit te spreken voor de mantelzorgers. Een mooi gebaar, vindt ook Arwen van Gestel. Maar, mantelzorgers moeten het compliment wel zelf ophalen bij de kapel van Wiekendael. "De VLP vindt het vreemd overkomen dat je als mantelzorger zelf je compliment moet gaan ophalen. Daarbij zijn mantelzorgers om diverse redenen (afstand, tijd, etc.) niet altijd in de gelegenheid om het compliment op te halen",stelt de fractievoorzitter. 

De gemeente werkt aan een nieuw beleid rondom mantelzorgers en als het aan de VLP ligt, wordt daarin meteen meegenomen dat het compliment bij de mensen thuis wordt bezorgd. "Op deze manier ontstaan ook de goede gesprekken en hoor je als gemeente wat er speelt bij de mantelzorgers. Ieder jaar wordt er subsidie verstrekt aan externe partijen om het mantelzorgbeleid uit te voeren, dit zou daar eveneens een prima aanvulling op kunnen zijn." De VLP wil dan ook van de wethouder weten of zij het eens is met de VLP dat de huidige verstrekking van een compliment (het zelf laten ophalen door de mantelzorger) niet de meest passende wijze is? "Is het volgens u een goed idee om het Mantelzorgsteunpunt te verzoeken het mantelzorgcompliment beter en anders vorm te geven, waarbij er meer ruimte is voor persoonlijke aandacht voor de mantelzorgers?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief