Foto: Politie

Nog geen aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerijen op twee plekken in Roosendaal

  Politie

ROOSENDAAL - Op twee adressen in Roosendaal heeft de politie dinsdag hennepkwekerijen aangetroffen. Er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht.


In een woning aan de Marconistraat waren een deel van de huiskamer, de schuur en drie slaapkamers ingericht en in gebruik als hennepkwekerij. Onderzoek wees uit dat dit al langere tijd aan de gang was. In één van de kweekruimten heeft blijkbaar ook een korte brand gewoed gezien de zwart geblakerde wanden. Uit de woning werden in totaal 615 hennepplanten weggehaald. Uit sporen is gebleken dat er eerdere oogsten zijn geweest. De woning is van het energienet afgesloten omdat er sprake is geweest van diefstal van stroom.

Op de zolder van een woning aan de Enclaveberg werd een recent geoogste hennepkwekerij aangetroffen. Ook deze kwekerij was al langere tijd in bedrijf. In de ruimte stonden 140 kweekpotten gereed voor een nieuwe oogst. Omdat ook hier sprake is geweest van de diefstal van stroom, werd ook deze woning van het energienetwerk afgesloten.

Van beide kwekerijen is een voordeelberekening gemaakt. Dit bedrag zal bij de verdachten worden teruggehaald. Ook wacht hen een gepeperde energierekening. Alle in beslag genomen goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro's en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 125.000 euro worden vernietigd. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Ervaren administrateur

Steenbergen

Medewerker algemeen schoonmaakonderhoud

Rucphen

Bezorger Altena Nieuws

Genderen, Nieuwendijk, Rijswijk, Werkendam, Wijk en Aalburg

Fruitplukkers

Woensdrecht

Diverse functies

Oss

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief