Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Sluiting drugspand Radarstraat na aantreffen hennep

Door: Bregje Kop Politie

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer sluit per 6 juni een woning aan de Radarstraat in Roosendaal. Deze sluiting gaat drie maanden duren. De reden is het aantreffen van een grote hoeveelheid hennep en artikelen ten behoeve van een hennepdrogerij, eerder dit jaar.

Op 21 februari 2019 viel de Roosendaalse drugssquad de woning aan de Radarstraat binnen. In het huis werd ruim 7,5 kilo softdrugs gevonden en spullen om geoogste wiet te drogen. Het ging daarbij om zogenaamde droognetten, droogrekken en ventilatoren. Daarnaast duiden andere gevonden attributen, zoals een sealbag-apparaat en de grote weegschaal, op de mogelijke handel in verdovende middelen

De Opiumwet biedt de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan - eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij niet van belang. De aanloop naar een drugspand door telers, dealers, klanten en bezoekers wordt op deze manier beëindigd. Eventuele brandgevaarlijke situaties worden door de sluiting tegengegaan. Burgemeester Jacques Niederer past dit beleid binnen de gemeente Roosendaal consequent toe als er drugspanden of hennepkwekerijen worden aangetroffen. Dit gemeentelijke drugsbeleid staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van verdachten. Het Openbaar Ministerie neemt daarover een beslissing.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief