Vera Annette en Josine Jeukens
Vera Annette en Josine Jeukens

Vierde editie van KunstenOnder1Dak

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september wordt voor de vierde keer de Kunstenmanifestatie “KunstenOnder1Dak” georganiseerd.


Deze keer wordt De Sint Jan op de Markt in Roosendaal gebruikt als expositieruimte en staat de expositie grotendeels in het teken van Roosendaal 750 jaar. Wederom komen er verschillende kunstvormen aan bod. De expositie is beide dagen te bezoeken van 12.00 tot 18.00 uur.

“De inschrijftermijn voor de vierde editie van KunstenOnder1Dak is reeds verstreken en ruim 80 kunstenaars hebben zich aangemeld. Het beloofd wederom een prachtige expositie te worden. Drie Roosendaalse kunstenaars die zich hebben aangemeld zijn Annette Jeukens met haar dochters Vera Dolstra-Jeukens en Josine Jeukens. Tijdens de kijkdagen hebben zijn de balustrade van het koor in de kerk uitgekozen als plaats voor hun werken en ook zijn ze druk bezig een gezamenlijk werk te maken.

Textielkunst

“We wonen ruim 26 jaar in Roosendaal en mijn dochters is de textielkunst zo gezegd met de paplepel ingegeven”, aldus Annette. “Ik heb de modevakschool en modeacademie doorlopen en ben eigenlijk nooit gestopt met het creëren van werken van textiel. In eerste instantie was dat vooral kleding voor de kinderen maar er lag altijd wel een haak, brei-, quilt-, of viltwerkje in de beurt. En dat is heel mijn hele leven al zo”.

Creative lab

“Mijn dochters hebben dat gaande weg overgenomen en nu kunnen ze het ook niet meer laten. Sinds december vorig jaar hebben we zelfs een gezamenlijk atelier, een creative lab, in The Loods (graffiti loods) aan de Oostelijke Havendijk waar we een aantal dagen en avonden per week samen werken. Op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur is ons lab open voor publiek. Iedereen is daar dan van harte welkom. We hebben een aantal machines staan, waaronder een punchmachine, die bezoekers tegen een kleine prijs kunnen gebruiken met onze hulp. Daarnaast kunnen ze ons alles vragen op textielgebied”.

Sieraden

“We hebben eigenlijk een soort van textiellab waar mensen naar hartenlust kunnen experimenteren”, vult dochter Vera aan. “Of het nu om breien, haken, quilten, punchen of kleding maken gaat, we zijn van alle markten thuis. Mijn eigen specialiteit is vooral het veranderen van bestaande kleding voor volwassenen. Daarnaast maak ik ook kinderkleding zowel van nieuwe stoffen als van gebruikte kleding. Josine maakt op dit moment vooral fantasiekostuums en sieraden maar op textielgebied kun je ook aan haar alles vragen”.

Rozen

Voor de aanstaande expositie met het thema “Roosendaal 750 jaar” wordt één gezamenlijk project gemaakt. Josine en Vera maken een creatie die ze op één van de expositiedagen zelf dragen en Annette is bezig om een groot wandobject te weven. Uiteraard hebben ze zich laten inspireren op Roosendaal en komen er zeker rozen aan te pas. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief