De saxofonisten van de Valley Sound Big Band. FOTO FRANK STROOP
De saxofonisten van de Valley Sound Big Band. FOTO FRANK STROOP (Foto: Frank Stroop)

Valley Sound Big Band opent feestweek op grootse wijze

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Roosendaal bestaat 750 jaar en dat moet gevierd worden. De Valley Sound Big Band opent de feestweek op vrijdag 21 september met een spetterende show: VSBB&Friends In Concert. Dit avondvullend spektakel voor Roosendalers door Roosendalers belooft een feest van herkenning te worden, zowel qua muziek als qua gasten. Dit gratis concert op de Oude Markt in Roosendaal begint om 20.00 uur en wordt gepresenteerd door Bagiyo van der Leemputte en Hanneke van der Horst.


De gastheren van de Valley Sound Big Band zijn in hun genre al meer dan 30 jaar toonaangevend in Roosendaal. Onlangs organiseerden zij nog de vierde editie van het Roosendaals Big Band Festival en ieder jaar kan er tijdens Koningsdag in Roosendaal genoten worden van hun muzikale kwaliteiten. Het orkest staat al jarenlang onder de bezielende leiding van dirigent Peter Bogers, die tevens het creatieve brein achter dit bijzondere VSBB&Friends-concert is.

Die vrienden van de VSBB voor deze avond zijn ook heel speciaal. Zo treden de broers Matt en Stef Broos beiden op met het vijfentwintigkoppige orkest en dat is zeker niet voor de eerste keer. Wel bijzonder is het dat zij voor het eerst samen de bühne zullen gaan betreden. Een zangeres met wie de VSBB ook regelmatig optreedt, is Claudia Camu. Deze diva heeft in Roosendaal haar muzikale roots liggen en de jazz en soul zijn haar dan ook in ‘ons stadje’ met de paplepel ingegoten.

Ook de muzikale, talentvolle jeugd uit Roosendaal krijgt op deze feestavond een mooi podium om van zich te laten horen. Allereerst laat Leonardus zijn Sinatra-achtige geluid deze avond over de Roosendaalse Markt galmen. Deze frontman van Start Spreading The News weet het publiek niet alleen met zijn stem, maar ook met zijn performance het publiek altijd weer te verrassen. Bijzonder vereerd is de VSBB ook met de komst van Sophie Mol. Deze ‘Voice of West-Brabant’ maakt op deze avond haar debuut bij de mannen (en vrouw) van de VSBB en deze combinatie zal voor menigeen een prettige verrassing zijn. De piepjonge formatie HIP luistert de intermezzo’s tijdens deze avond op. Kortom, ook na 750 jaar barst het gelukkig nog van veel, jong muzikaal talent.

Special guests

Tot slot zijn er nog een paar ‘special guests’. Haroun Nijman, een bekend gezicht in de Roosendaalse horeca en uit het Tullepetaonse carnaval, gaat een bijzondere ode aan de jarige stad brengen. En ‘The Dutch Robbie Williams’ (oftewel Henri Toonders) gaat er samen met de VSBB voor zorgen dat de Oude Markt in Roosendaal gaat swingen als nooit tevoren.

Niet alleen de artiesten op deze avond zijn bijzonder, maar ook aan de muziek voor deze avond heeft de Valley Sound Big Band bijzondere aandacht besteed. Het publiek krijgt niet alleen bekende bigbandmuziek voorgeschoteld, maar waant zich ook regelmatig bij Roosendaal Zingt …, want aan meezingers zal het deze avond niet ontbreken. Speciaal voor deze avond heeft deze Roosendaalse band nummers van de New Cool Collective met Guus Meeuwis ingestudeerd. Dat wordt dus genieten op z’n Brabants. Overigens zal de avond afgesloten worden met een herkenbaar Brabants en Roosendaals tintje.

Het belooft dus een sfeervolle en muzikaal afwisselende avond te worden. Aan deze avond voor Roosendalers door Roosendalers is ook bijgedragen door Zento (techniek), Vesta (vuurwerk) en ERSA (filmbeelden). Al met al is dit het verjaardagsfeest waar Roosendaal al jaren op zat te wachten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief