Jongerenatelier in het Cultuurhuis. FOTO KARIEN WIERICX
Jongerenatelier in het Cultuurhuis. FOTO KARIEN WIERICX (Foto: Karien Wiericx)

Jongerenatelier Roosendaal doet ook mee met KunstenOnder1Dak

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september wordt voor de vierde keer de Kunstenmanifestatie “KunstenOnder1Dak” georganiseerd. Deze keer wordt De Sint Jan op de Markt in Roosendaal gebruikt als expositieruimte en staat de expositie grotendeels in het teken van Roosendaal 750 jaar. Wederom komen er verschillende kunstvormen aan bod. De expositie is op zaterdag te bezoeken van 12.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur De officiële opening vindt plaats op zaterdag 22 september om 14.00 uur.


“Ons leek het een heel erg leuk idee om de werkstukken van onze cursisten te laten zien tijdens KunstenOnder1Dak”, vertelt kunstenaar Anna Niederbremer, die samen met kunstenaar Anton Watzeels. het jongerenatelier van de school voor de kunsten leidt. “Het vorige schooljaar zijn we juist bezig geweest met het maken van werken over Roosendaal 750 en die willen we dus zeker graag laten zien.

Technieken

Het jongerenatelier wordt iedere vrijdagavond gehouden van 19.00 tot 20.30 uur in het Cultuurhuis, aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. De leerlingen zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en kunnen kennismaken met verschillende beeldende technieken. Technieken die langs komen zijn o.a. tekenen, schilderen, edelsmeden, druktechnieken, boetseren, ruimtelijk vormgeven en fotografie. Het jaar wordt verdeeld in blokken van 5 lessen met steeds een ander onderwerp en techniek.

Creativiteit

“Het is heerlijk om te zien hoe onze leerlingen steeds aan het werk gaan en hun creativiteit en inspiratie leren gebruiken, aldus Anna. “We gaan wel uit van een opdracht waar ze zelf mee aan de slag gaan. Uiteraard sturen we ze, waar nodig is, bij en reiken de technieken aan, maar we proberen zoveel mogelijk zelf hun kunstzinnige talenten te laten ontdekken. Anton is meer van het ruimtelijk werk en ik meer van het platte werk. Zodoende vullen we elkaar goed aan”.

Exposeren

Anton: “Naast het creëren van kunstwerken vinden wij het ook belangrijk dat onze deelnemers hun werken kunnen laten zien. Sowieso maken wij in ons Cultuurhuis altijd een tentoonstelling in de hal en over een aantal weken gaan we zelfs exposeren in Heerle. Natuurlijk doen we heel graag mee met KunstenOnder1Dak in de St. Jan waar we een aantal linosneden laten zien en een aantal schalen van keramiek. De werken gaan allemaal over Roosendaal 750 jaar en dat maakt ze daardoor ook bijzonder voor deze expositie”.

Informatie

Meer informatie over het Jongerenatelier in het Cultuurhuis, Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal is te vinden op website www.schoolvoordekunstenroosendaal.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief