Ismene Elbers.
Ismene Elbers. (Foto: I. Elbers)

De Sint Janstoren zingt, ringt en swingt

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Dat de Sint Janstoren kan zingen gaat Ismene Elbers Roosendaal en de rest van de wereld laten horen op 18 september vanaf 20:00 uur. Zij viert met het carillon 750 jaar Roosendaal mee. Ze gaat de uitdaging aan de St. Jan te beklimmen en zo dicht mogelijk bij de klokken te zingen. Marno Balemans zit achter de knoppen en zal proberen het geluid op de markt te krijgen.


Een uur lang zal ze met stadsbeiaardier Toni Raats haar stem met de klokken van de St. Jan laten samensmelten. En het publiek moet niet staan te kijken als hier en daar een gedicht, een woord, een gedachte als een symbolisch rozenblaadje uit de toren neerdwarrelt. Het decor van de schemering en de nazomeravond in hartje stad doen de rest. Ismene zingt met de klokken van volksmuziek tot jazz. Op haar website en Zuidwest tv is al een mooie promo te zien. Luisteren kan het beste direct rondom de toren of vanaf een terras dicht bij de St. Jan in romantische Roosendaalse jubileumsfeer. Voor alle Roosendalers thuis of verder weg van China tot Peru is het concert live te volgen op de livestream van de facebookpagina van Ismene Elbers.

Na afloop van het concert kunt u Ismene en Toni ontmoeten aan de voet van de toren (tegenover lunchcafe ‘lente’).

Ismène Elbers “Al vele jaren treedt Ismene met veel liefde en plezier in Nederland en België op maar ook in andere verre vreemde landen. Zo woonde en zong ze zelfs een aantal jaren op de Filipijnen.

Persoonlijk vindt ze het meest bijzondere aan haar vak, zegt daarover:” dat wáár ook ter wereld ik zing, het me iedere keer weer een warm gevoel geeft. Iets wat je, als uitvoerend Kunstenaar een magische voldoening geeft, die je hart voedt”.Naast dat ze als zangeres de bühne bezingt met haar Jazzmuziek voorstelling “The Story ofElla&Joe” met gitarist Tom Punt, heeft ze ook een fascinatie voor Muziektheater. Eén van mijn Muziektheater kindjes is “Boom van Verlangen”, een productie die niet alleenbijzonder dicht bij mezelf ligt, maar eenzelfde effect heeft op het publiek. “Boom vanVerlangen” is interactief en daardoor beleven we samen iets moois”.. Recentelijk stond ze op PinkPop, Solar Weekend Festival, Limburg Festival, TEDx Maastricht en de provincieLimburg.

Een klein stemmetje van binnen vertelde haar ooit; ” Ismène volg je hart! ” En dat doet ze dan ook voluit.

'Tja lieve mensen, en laat dat nou precies zijn wat ik al jaren doe. Ze vond het dan ook een eer om gevraagd te worden door Beiaardier Toni Raats om zo de kans te krijgen met de klokken van de St Jan te mogen zingen. Nu weet ik ook meer over de historische waarde van het Carillon en waarom ik het zo romantische vind'.

Wellicht ken je haar van de Top2000 Roosendaal , Valley Sound Bigband, Just Like New York, Sfeerconcert, de Hippefair of andere momenten. Ismène zet zich ook in als Cultuureducator/trainer op scholen en instellingen i.s.m KunstLoc Brabant gevestigd te Tilburg. Haar passie omtrent

Kunst & Cultuur is groot en vind Ismène het zeer belangrijk dit uit te dragen voor onze maatschappij en onze toekomst. Nu gaat ze een cultureel erfgoed uitdaging aan om als uitvoerend kunstenaar samen te zingen met het Carillon van de St Janskerk aan de markt. Dit zal ze doen op uitnodiging van beiaardier Toni Raats,het wordt een unieke beleving want de … De St Jan zingt! 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief