De Sprookjeskoningin in OLT Nispen.
De Sprookjeskoningin in OLT Nispen. (Foto: Mariska Wagemakers / Openluchttheater Nispen)

Openluchttheaterseizoen Nispen succesvol geopend

  Sport en Vereniging

NISPEN - Aangezien de weersverwachtingen (te) wisselvallig waren, werd op zondag 19 mei in alle vroegte het volledige Openluchttheater (OLT) in Nispen door vrijwilligers overkapt met de grote Heerlijckheijd tent. De tent die door het Bewonersplatform Nispen indertijd is aangeschaft na het winnen van de provinciale dorpenderby.


Met een kleine 100 enthousiaste bezoekers uit de gemeente Roosendaal maar ook van ver daarbuiten is het 4e seizoen van OLT Nispen succesvol geopend met niemand minder dan multimuzikant/tekst/verhalenschrijver Ad Grooten en theatermaakster, zangeres en poppenspeelster Ruth bakker. De sprookjes waren plotseling verdwenen en tijdens de voorstelling kwamen er hier en daar, met de nodige hulp van de kinderen, toch bekende verhalen voorbij.

Ad blonk als zingende troubadour en boze tovenaar uit op veel verschillende instrumenten; het gemak waarmee hij zowel luit, gitaar, fluit en doedelzak speelt is bewonderingswaardig.

Ruth wisselde in razend tempo in veel verschillende typetjes. De grappige kraanvogel, had een heel ander karakter dan de in eerste instantie vooral akelige heks. Haar stem klonk betoverend mooi en maakte dat het publiek volledig opging in het verhaal.

Wat was het spannend met de heks die op een gegeven moment wel heel dichtbij in het publiek kwam om een toverdrankje te maken. Daarnaast was er de bluesy zingende kraanvogel die advies gaf, gebeurde er iets met dansende trollen in een bos en was er een angstaanjagende tornado.

Gelukkig hebben de aanwezige bezoekers mee de toverspreuk gevonden; zodat uiteindelijk alle sprookjes in een prachtig boek terug gevonden werden.

Het was achteraf geduld hebben om met de Sprookjeskoningin op de foto te mogen, want het animo hiervoor was hoog.

Theaterwandeling
Stichting OLT Nispen kijkt dankbaar terug op deze dag en met plezier vooruit naar de feestelijke theaterwandeling door Onderling Kunstgenot komende zondag, de obstaclerun De N’Ooploop op pinkstermaandag (voor de sportievelingen inschrijven kan nog; kijk op www.denooploop.nl) én de Ierse avond op zaterdag 15 juni.

Meer informatie over het volledige programma van Stichting Openluchttheater Nispen is terug te vinden op www.oltn.nl of volg het theater op facebook.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief