Onder toeziend oog van Patrick Wezenbeek, uitvaartverzorger DELA (L) en Hans Steinebach, bestuurslid Info & Voorlichting Alzheimer West-Brabant (R) overhandigt Ad Vos het certificaat aan Petra van der Gaag.
Onder toeziend oog van Patrick Wezenbeek, uitvaartverzorger DELA (L) en Hans Steinebach, bestuurslid Info & Voorlichting Alzheimer West-Brabant (R) overhandigt Ad Vos het certificaat aan Petra van der Gaag.

DELA dementievriendelijk

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Coöperatie DELA West-Brabant heeft het certificaat 'dementievriendelijk' ontvangen. Om hiervoor in aanmerking te komen hebben medewerkers van de uitvaartorganisatie een training van samen dementievriendelijk gevolgd.


Het certificaat werd door Ad Vos, regiovoorzitter West-Brabant van Alzheimer Nederland, uitgereikt aan Petra van der Gaag, regiomanager van DELA West-Brabant. Samen dementievriendelijk is een samenwerkingsverband van PGGM pensioenfonds, het ministerie van VWS en Alzheimer Nederland. De organisatie promoot kennis over dementie bij bedrijven en instellingen en reikt in trainingen handvatten aan hoe te handelen als dementie aan de orde is. 'Dankzij deze kennis en vaardigheden kunnen mensen met dementie langer in de samenleving functioneren' aldus Ad Vos. In West-Brabant werd de training eerder verzorgd voor onder andere medewerkers uit het bankwezen, supermarktmedewerkers, mensen uit de theaterwereld en buurtpreventie teams.

Petra van der Gaag legt uit dat de training goed aansluit bij de themabijeenkomsten over 'Het goede gesprek' die Alzheimer West-Brabant en DELA enige tijd geleden in Bergen op Zoom en Roosendaal organiseerden. 'In die bijeenkomsten stond het gesprek rondom afscheid en levenseinde, in situaties waar dementie aan de orde is, centraal' aldus Petra van der Gaag. Zij zegt te hebben ervaren dat medewerkers tijdens de scholing van samen dementievriendelijk nieuwe inzichten en handvatten kregen aangereikt die hen helpen in voorkomende situaties adequaat te handelen. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief