Rini Reuvers wordt gehuldigd voor 50 jaar muzikant.
Rini Reuvers wordt gehuldigd voor 50 jaar muzikant. (Foto: Rob Clarijs)

Muziek leeft in Nispen

  Sport en Vereniging

NISPEN - Het pinksterweekend stond in het teken van de Music Experience van Harmonie St. Caecilia in Nispen. Na het inhalen van de wandelaars van de avonddriedaagse, barstte het feest los. Dansgroep Triple S dance opende met 30 dansers de show ‘Nispen got talent’. Daarna volgden 16 groepen die een playback- of dansact op het podium verzorgden. Met 90 deelnemers was de tot feestzaal omgebouwde bedrijfsloods van Jack Siemons goed gevuld met veel bezoekers.


Zaterdagavond startte met een dorpsbarbecue. Voor jong en oud was het een gezellig samenzijn. Daarna zorgde de band ‘De mannuh van Gastel’ voor muzikaal vertier.

De zondag begon met het jeugdconcert ‘Leef met muziek’. Verschillende jeugdleden maakten hun debuut in het grote harmonieorkest onder leiding van Guy van Geldorp. De muziek4kids-groep verzorgde de zang en het ritme met hulp van Adriënne Kosten van Muzisens. En in de grande finale deden alle 40 kinderen mee op ritmestokken en boomwhackers met Despacito en Leef. Het publiek met papa’s, mama’s, opa’s en oma’s genoot van deze kinderen, die hun uiterste best deden.

Aan het einde van het concert was er een gouden onderscheiding van de Brabantse Muziekbond voor Rini Reuvers. Heel mooi om te zien dat deze man voor de ogen van de kinderen gehuldigd werd voor 50 jaar muziek maken. Rini liet zien wat een leven met muziek is: 50 jaar lang, iedere dag 1 uur oefenen.

Na het spetterende jeugdconcert volgden er nog vier harmonieorkesten die een concert verzorgden. De loods bleef de gehele dag zeer goed gevuld. Harmonie Nispen kijkt met veel trots terug op dit weekend, waarbij duidelijk werd dat muziek leeft in Nispen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief