De miniorenploeg  van Hieronymus.
De miniorenploeg van Hieronymus. (Foto: Debbie van Terheijden)

Medailles voor Minioren bij Brabantkampioenschappen

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Op zaterdag 8 en zondag 9 juni werd in zwembad Drieburcht de minioren finale van regio Zuid gezwommen. De snelste 24 zwemmers van Brabant per afstand mochten tegen elkaar strijden voor de titel Brabants miniorenkampioen 2019. Maar liefst 210 zwemmers kwamen 1 of meerdere keren aan de start en 688 keer werd er van het startblok afgedoken.


Minioren zijn bij het wedstrijdzwemmen jongens onder de 12 jaar en meisjes onder de 11 jaar. Gedurende het seizoen zwemmen zij in verschillende regio’s 6 wedstrijden tegen elkaar. De tijden van al deze wedstrijden worden door de KNZB bijgehouden en aan het einde van het seizoen wordt per slag een top 24 samengesteld. Afhankelijk van de leeftijd kan een zwemmer maximaal 2 of 3 afstanden per dag individueel starten, daarnaast wordt er zowel door de jongste zwemmers als overall een team-estafette gezwommen. Voor veel kinderen is zo’n finale weekend de eerste keer dat ze meerdere dagen, meerdere afstanden achter elkaar zwemmen. Spannend!
ZPV Hieronymus had een team van maar liefst 15 zwemmers, die ook allemaal individueel mochten starten. Daarnaast kwamen er 4 estafette teams in actie; 2 op de 4x 50 m vrij en 2x op de 50 m wissel. Hieronymus wist uiteindelijk goud binnen te halen, Pien Koop, Thijmen Pruijssers, Rona Goverde en Jens van Sundert wisten samen naar een tijd van 2 minuut 25,96 te zwemmen. Ze werden daarbij flink aangemoedigd door een flinke schare supporters, net zoals de teams want eerlijk is eerlijk, ondanks de hoge temperatuur zat de sfeer er goed in!

Uitslagen individueel
Vera Bastiaensen won 2x zilver op de 100 m vlinder en de 100 m school. In totaal zwom ze 6 PR’s op 6 afstanden.
Sarah Wessels mocht voor het eerst meezwemmen in de miniorenfinale en kwam meteen 5x van het startblok, waarin ze knap 7x een PR zwom.
Irene Goorhuis kwam 4 keer van het startblok gedoken en was goed voor maar liefst 8 PR’s.
Imke Gram won goud op de 100 m vrij en zilver op de 100 m rug en behaalde op 5 afstanden 2 PR’s .
Pien Koop won knap op alle 5 de afstanden een medaille, ze won goud op de 50 m vlinder en won 4x zilver op de 100 m rug, 100 m vrij, 100 m school en de 200 m wissel. In totaal zwom ze ook nog 6x een PR!
Rona Goverde won brons op de 100 m rug en mocht 4x starten waarbij ze nog mooi 2 PR’s behaalde.
Thijmen Pruijssers mocht ook voor het eerst aan de start verschijnen van de miniorenfinale maar deed niet onder voor de anderen. Hij verbeterde 4x zijn PR op 3 afstanden!
Evelien Goorhuis mocht 4 keer starten. Zij won knap 3x goud op de 100 m vrij, 50 m vlinder, 100 m rug en zilver op de 100 m school. In totaal kwam ze op 5 afstanden uit met 4x een PR.
Britt Jongeneelen was ook voor het eerst aanwezig op een miniorenfinale. Zij kwam uit op 5 afstanden en behaalde meteen 4x PR.
Al bij al was Hieronymus de winnaar van alle verenigingen die mee deden in de meest behaalde medailles: in totaal 22! Kortom Hieronymus mag trots zijn op een geweldige groep minioren, waarin zoveel Brabantse kampioenen zitten!
De complete uitslag en meer informatie op www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief