Kampioen Cees Roeken aan stoot.
Kampioen Cees Roeken aan stoot.

Cees Roeken overtuigend clubkampioen Leonardushof in biljartcompetitie

  Sport en Vereniging

NISPEN/WOUW - Het tekende zich al af in de poule-fase dat de vorm er was maar dan moet het nog wel worden waargemaakt en ditmaal bestond er geen twijfel wie de titel ging opeisen!


In poule A werden de kaarten al vroeg geschud doordat Marijn Valkenburg tegen Wim Jansen en Toon van Huffel tegen Rien Jaspers met een enorme kater achterbleven. De weg bleef dus open voor Wim Jansen en Rien Jaspers om zich voor de finale-poule te plaatsen. Doch na 2 opeenvolgende titels bleek Rien Jaspers dit jaar geen potten te kunnen breken en werd alsnog afgeserveerd door nederlagen tegen Wim Jansen en Marijn Valkenburg. Omdat Wim Jansen ongeschonden bleef ging Toon van Huffel alsnog mee naar de finale-poule.

In poule B werd het spannender omdat een 3tal ging strijden voor 2 finaleplaatsen. Rini Pellis werd al snel aan de kant gezet door een zware nederlaag tegen Cees Roeken die hiervoor maar 18brt nodig had. Ook Adrie van Dorst kon geen vuist maken in dit geweld maar smaakte wel het genoegen om toch nog 1 overwinning uit het vuur te slepen. Jac Verbraak gooide zijn eigen ruiten in door tegen Riet Thomassen te struikelen door die gemene 40brtn-regel. Omdat dit het enige smetje bleef voor Riet Thomassen en Cees Roeken gewoon prima bleef spelen bleven zij keurig overeind en dus de plaatsing in de finela-poule.

Dit jaar moesten de 4 finalisten in een halve competitie gaan uitmaken wie er met de titel vandoor zou gaan. Op de 4e plaats eindigde uiteindelijk Wim Jansen die na een desastreuze start tegen Toon van Huffel waar hij slechts 2.80 matchpunt scoorde zijn titelkansen geheel verspeelde. Het toernooi was voor hem voorbij en ook zijn overige partijen gingen uit als een nachtkaars. Op de 3e plaats met minimaal verschil op nr 2 eindigde Toon van Huffel. Ook hij beet zich stuk op de overige finalisten want na de prachtige overwinning op Wim Jansen bleken toch zowel Riet Thomassen als Cees Roeken een te groot struikelblok. De 2e plaats werd opgeeist door Riet Thomassen. Wat zij in de poule-fase wel deed, namelijk winnen van Cees Roeken, kon ditmaal niet herhaald worden maar bleef Toon wel nipt voor en kan zich het gehele jaar reserve-kampioen noemen. De titel ging met 3 zeges en een mooi eindmoyenne naar de dit jaar onverslaanbare Cees Roeken. Trainingsarbeid en kijken naar de grote mannen werpen duidelijk zijn vruchten af. Zowel in de poulefase als in de finale werd eenieder aan de zegekar gebonden. Een kampioen om trots op te zijn! Cees gaat Leonardushof eind augustus vertegenwoordigen in de regio-finale.

Eindstand: 1. Cees Roeken 1,046gm 11mp 2. Riet Thomassen 0,773gm 9,69mp 3. Toon van Huffel 1,773gm 9,53mp 4. Wim Jansen 1,137gm 6,07mp 5. Jac Verbraak 1,653gm 7,69mp 6. Rini Pellis 1,553gm 6,47mp 7. Marijn Valkenburg 2,904gm 6,03mp 8. Rien Jaspers 0,638gm 6,01mp 9. Adrie van Dorst 0,341gm 5,79mp.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief