Solistencast 2018.
Solistencast 2018. (Foto: Fons Papendorp)

Weense tunes gaat muzikaal de zomer in

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL- Terwijl veel landgenoten de koffers gereed maken voor hun vertrek naar diverse vakantieoorden, hebben de projectleden hun muziekpartijen opgehaald voor de komende uitvoeringen. Daarnaast hebben zij hun muziekbestanden ontvangen. Met deze attributen kunnen zij op ieder moment en op elke locatie die zij wensen, hun partijen instuderen.


Op de eerste repetitie in Wijkhuis de Wieken op dinsdag 27 augustus om 19.30 uur, zitten de koorpartijen dan al als basis in de hoofden. Het is vervolgens aan de repetitor Maurick Reuser en de dirigent Wil Broos, om een en ander te gaan polijsten. Vervolgens melden zich de professionele solisten en vallen de muzikale puzzelstukjes voor de uitvoeringen in elkaar. Wanneer dan ook nog het orkest zich bij de solisten en het koor voegt, zijn alle ingrediënten die garant moeten staan voor een mooi programma, aanwezig. Na het succes van het afgelopen jaar is er ook nu weer samenwerking gezocht met de Fontys Academie te Tilburg. Enkele gevorderde studenten van de klassieke zangopleiding krijgen de gelegenheid om zich aan het publiek te presenteren en tevens podiumervaring op te doen. Gezien de keuze van het programma door dirigent en repetitor beloven er opnieuw twee uitvoeringen aanstaande te zijn waar de liefhebber van de onsterfelijke Weense- en operettemuziek naar uit kan kijken.

Uitvoeringen
De uitvoeringen vinden weer plaats in de sfeervolle zaal van Rottier Dance Studio aan de Vijfhuizenberg 52 te Roosendaal en wel op zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 november. Vanaf 15 september kunnen de toegangsbewijzen gereserveerd worden via telefoonnummer 0165551073 of per e-mail weensetunes@gmail.com. Natuurlijk zal er na de zomer via de media en de website van de Stichting Weense tunes www.weensetunes.nl hierop worden teruggekomen. Gezien het beperkte aantal plaatsen is noteren van de data wel raadzaam.

Zing ook mee
Ook meezingen in het projectkoor Weense tunes?
Mocht men ook eens willen ervaren wat het zingen van Weense muziek en operetteklanken betekent, dan kan men voor de paar plaatsen die vrij zijn, zich nu nog aanmelden en wel via voornoemd telefoonnummer en e-mailadres. Garant een muzikale ervaring van de eerste tot de laatste noot.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief