De Cleyne Cat, het oudste huisje van Roosendaal.
De Cleyne Cat, het oudste huisje van Roosendaal. (Foto: Luc Zwegers)

Open monumentendag biedt veel locaties met vertier

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Het Open Monumentenweekend, dat op 14 en 15 september landelijk plaatsvindt, wordt in Roosendaal weer groots ingezet. Met het thema ‘plekken van plezier’ kon de Stichting OMD Roosendaal een mooi programma samenstellen. Diverse historische panden zijn toegankelijk voor publiek en er rijden oldtimers.


Op zaterdag 14 september ligt in Roosendaal. Nispen, Wouw en Wouwse Plantage het zwaartepunt, dan zijn de meeste monumenten toegankelijk en worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Bijzondere locaties doen voor het eerst mee en dat maakt de dag extra aantrekkelijk. Het gerestaureerde Koetshuis aan de Molenstraat, het Norbertuscollege en Speeltuin Vrouwenhof zijn bijzondere plekken die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. Op veel plekken zijn exposities te zien en wordt er gemusiceerd.

De Oldtimer Vrienden Club Roosendaal brengt bezoekers kosteloos naar locaties en er rijdt een klassieke bus waar mensen kunnen instappen.

Boekje
De stichting OMD Roosendaal heeft weer een kleurrijk en overzichtelijk boekje samengesteld met daarin foto’s en informatie over de monumenten. De omslag toont het oudste huisje van Roosendaal en voor de gelegenheid is dit pand nu ook eens overdag te bezoeken, want normaliter is De Cleyne Cat alleen in de kleine uurtjes geopend.

Het kleurrijke gidsje, dat dit jaar in een oplage van 2500 exemplaren is gedrukt en 56 bladzijden telt, is begin september kosteloos af te halen bij de bibliotheek, de VVV en het stadskantoor. Tijdens het Monumentenweekend is het ook verkrijgbaar bij de deelnemende locaties.

Jacques Klöters
Het weekend wordt begonnen op vrijdagavond 13 september om 20.00 uur met de OMD-lezing, dit jaar door Jacques Klöters in De Kleine zaal van De Kring. Aansluitend is er het muzikaal theaterprogramma ‘Door de nacht klinkt een lied’.

Opening
Het officiële startsein voor het Monumentenweekend in Roosendaal wordt zaterdag 14 september om 10.00 uur verricht in het gerestaureerde Koetshuis aan de Molenstraat 18.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief