Het Zeeuws Vlaams Kamerorkest tijdens Nispen Klassiek.
Het Zeeuws Vlaams Kamerorkest tijdens Nispen Klassiek. (Foto: Openluchttheater Nispen)

Nispen bruist van Cultuur tijdens Nispen Inspireert

  Sport en Vereniging

NISPEN - Nadat burgemeester Niederer met het completeren van het laatste vlaggetje aan de Vlaggenwand “Nispen Inspireert” officieel opende, was ook de afwisselende groepsexpositie in de kerk voor het publiek geopend. Bij deze handeling werd hij begeleidt door de trommels van Rondomtrom en feestelijk bijgestaan door twee vendeliers van het Sint Sebastiaansgilde uit Essen.


Het mooie samenzang door het Nispense koor Cadans (met achteraf een verrassende solo rol voor 1 van de koorleden) vergezelde de bezoekers die onder het genot van een kopje koffie de door (oud)Nispenaren vervaardigde kunstwerken kwamen bewonderen.

Op diezelfde zaterdag 7 september was er 's avonds in het Openluchttheater het eerste Fissa! Maar liefst 3 keer eerder dit jaar hebben jongeren uit Nispen onder deskundige en prettige begeleiding van Boost Jongerenwerk uit Roosendaal kunnen oefenen door middel van geluid en lichttechniek-workshops om een heuse DJ of LJ te worden. Een viertal hiervan durfde het ook daadwerkelijk aan om ‘savonds tijdens het jongerenfeest een mini optreden te verzorgen; want spannend is het wel als het voor “het echie” is!

De aanwezige jeugd, in diverse leeftijden, genoot van het samenzijn en had al wensen voor de volgende editie: meer DJ workshops én als het even kon van tevoren: danslessen in streetdance of hiphop. De organisatie neemt dit dankbaar mee voor de toekomst en gaat zien hoe hier (wellicht in samenwerking met andere organisaties) gehoor aan gegeven kan worden.

Klassiek
Op zondag 8 september was het tijd voor Nispen Klassiek. Hiervoor was het Zeeuws Vlaams Kamerorkest uit Terneuzen uitgenodigd. Dankzij de tent die het volledige openluchttheater overkapte konden de aanwezige Klassiek liefhebbers, ondanks het wisselvallige weer, genieten van een prachtig concert, wat in repertoire keuze en mede door de aanwezigheid van een sopraan operazangeres extra uitblonk in originaliteit.

Het eerste weekend van Nispen Inspireert was hiermee tot een einde gekomen.

De oplettende bezoeker heeft kunnen zien dat de turftuin er ook weer pico bello bij lag, door vele vrijwillige handen wordt hier regelmatig veel tijd in gestoken. Diezelfde handen hebben het bijzondere beeld (een nieuwe houtsculptuur: gemaakt door Marc Struyf tijdnes de boomzaagdag van 23 mei jl.) aan de entree van de parkeerplaats achter de kerk geplaatst.

Zoals u ziet borrelt en bruist de Cultuur in Nispen werkelijk overal!

Kerk geopend
Komend weekend zal op zaterdag en zondag de kerk van Nispen wederom geopend zijn zodat eenieder nog kan genieten van de expositie. Op de website van Stichting Cultureel Nispen is het volledige veelzijdige programma terug te lezen: kijk hiervoor op www.cultureelnispen.nl

Om een tipje van de sluier op te lichten wordt nog even aangestipt; de opening van Nispen Remembers: Verhalen over oorlog en bevrijding georganiseerd door de Heemkundekring Nispen (meer info via www.heemkundenispen.nl) om 14 uur op zaterdagmiddag, het Nispen Blues Festival op zaterdagavond en de Kunstmarkt op zondag 15 september. De Kunstmarkt zal in het Openluchttheater opgeluisterd worden met optredens door Liza Weald, Los Perdidos en Lad’sing. Voor meer info kijk op www.oltn.nl of volg het Openluchttheater op facebook.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief