Keep-Fit'70 B1.
Keep-Fit'70 B1. Foto: J.Hagers

Keep-Fit '70 B1 veldkampioen Korfbal

ROOSENDAAL - Na een moeizame start van het veldseizoen waarbij met 3-6 verloren werd van Juliana herstelde de B1 zich goed. De volgende wedstrijd tegen ADO werd er fel gestart, waardoor er snel een voorsprong op het scorebord stond. Na ieder doelpunt klonk er luid gejuich vanaf de zijlijn. Door wat nonchalance kwam de tegenpartij nog bijna op gelijke hoogte. De wedstrijd werd nipt gewonnen met 3-4, waarna het zelfvertrouwen wel terugkeerde in de ploeg. Ook de uitstekende trainingen en aanwijzingen van coach Jetske, Ruud en Alexander hielpen hierbij.

De volgende zenuwslopende, maar wel ontzettend leuke en leerzame, wedstrijden tegen Scheldevogels eindigde beide in een gelijk spel. (6-6 en 5-5). Om nog in de race te blijven voor het kampioenschap moest de volgende wedstrijd tegen Juliana gewonnen worden. Na een 4-0 voorsprong voor Keep Fit, kwamen we in een minder lopende fase van de wedstrijd. De ballen wilde niet vallen. Alle randen van de korf werden geraakt, maar het 'doorzichtige folie' kregen ze niet meer kapot geschoten. In de 2e helft van de wedstrijd, leek het toch nog mis te gaan. Juliana kwam terug tot 4-4. Echter door het harde werken van het gehele team, met ontzettend goed samenspel, en een in koele bloede genomen strafworp, eindigde de wedstrijd in 4-5 voor de B1 van Keep Fit ‘70.

Zicht op het kampioenschap

Dat betekende dat er toch echt zicht kwam op het kampioenschap. Op naar de kampioenswedstrijd tegen ADO, de laatste wedstrijd van het seizoen. De winnaar van deze wedstrijd zou de uiteindelijke kampioen zijn. Dit zou de eerste keer zijn dat dit B1 team kampioen kon worden dus het gehele team was ontzettend gemotiveerd en gedreven. Dit wierp zijn vruchten af in de wedstrijd die vrijwel geheel gedomineerd werd door Keep Fit ‘70. In de eerste helft kwam het B1 team al snel op voorsprong, maar ook ADO liet zich niet onbetuigd. Na de rust konden we meer afstand nemen, waardoor de wedstrijd werd gewonnen met 7-3. De champagne van de tegenpartij werd aan ons geschonken. Ook alle trouwe supporters waren ontzettend trots op dit super-team. Met recht kun je hier praten over een team, kijkend naar het samenspel, iedereen is gelijk, jullie hebben het verdiend.

Super gedaan: Mats, Robbert, Milan, Florian, Rik, Timo, Lot, Marit, Jildou, Elke, Ditte en Flaviënne. Van harte gefeliciteerd met dit verdiende kampioenschap!