Foto: Pixabay

Zware straf voor RBC na gestaakt duel tegen Steenbergen

  Voetbal

STEENBERGEN - De KNVB heeft de eerste teams van de voetbalverenigingen RBC Roosendaal en Steenbergen een zware straf opgelegd voor de ongeregeldheden tijdens het onderlinge duel in de derde klasse A op zondag 24 maart jongstleden. Na de ongeregeldheden staakte de scheidsrechter de wedstrijd bij een stand van 3-1 in het voordeel van Steenbergen.


Zowel RBC als Steenbergen worden door de KNVB 4 punten in mindering gebracht en voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proefperiode van vijf maanden. Daarnaast zijn de spelers Marouane Hamdoune van RBC en Enzo den Haak van Steenbergen allebei vijf maanden geschorst. Zij kregen het in het duel op 24 maart na ongeveer een uur spelen met elkaar aan de stok. Dat gebeurde kort nadat Steenbergen op een 3-1 voorsprong was gekomen.

Beroep

RBC gaat in beroep tegen de uitspraak van de KNVB. "Dit is echt schandalig en tart elk gevoel van rechtvaardigheid", aldus voorzitter Jos Hermsen op de website van RBC. Ook Steenbergen overweegt in beroep te gaan. Coach Marco Ernest van het eerste elftal zegt op de website van zijn club heel teleurgesteld te zijn in de uitspraak. "Het is onterecht, want wij waren niet de veroorzaker van de aanleiding tot het staken van het duel."

Hervat

Door de opgelegde straf ziet RBC de comfortabele koppositie in de derde klasse A slinken van 6 naar 2 punten en raakt Steenbergen de derde periodetitel kwijt. De wedstrijd Steenbergen-RBC dient op een nader te bepalen datum te worden hervat met de tussenstand van 3-1 in het voordeel van Steenbergen.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief