Afbeelding
Foto: Nils Lindner

De verkeersveiligheid verbeteren in Roosendaal met deze tips

Door: Redactie Advertorial

ROOSENDAAL - Het is de gemeente Roosendaal menens voor wat de verkeersveiligheid betreft. Het gemeentebestuur heeft dan ook bekend gemaakt dat het maar liefst een kwart miljoen euro gaat investeren in het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom de scholen. Eén van de ingrepen die zullen gebeuren is dat de snelheid rondom alle scholen terug zal worden geschroefd naar 30 kilometer per uur. 

Het spreekt voor zich dat het gemeentebestuur verwacht van mensen dat ze ook zelf bereidwillig hun steentje bij gaan dragen aan het realiseren van een betere verkeersveiligheid. Hoe dat nu in de praktijk precies kan gebeuren? Dat gaan de onderstaande tips je vertellen! 

Tip 1: MONO rijden is nu toch echt wel een absolute must
Zowel in als buiten stedelijke omgevingen worden een significant aantal van de ongevallen veroorzaakt door mensen die hun smartphone gebruiken achter het stuur. Ondanks het feit dat de Rijksoverheid hier reeds aanzienlijke boetes voor heeft ingevoerd blijft het een kwalijke vaststelling dat heel wat bestuurders deze regel nog steeds aan hun laars lappen. Nog steeds wordt bovendien in de praktijk geheel foutief gedacht dat alleen autobestuurders geen toestel in de hand mogen hebben tijdens het rijden. Dat geldt namelijk ook voor andere bestuurders waaronder zelfs fietsers. Het spreekt immers voor zich dat alle bestuurders hierdoor kunnen worden afgeleid van het verkeer. Hoe dan ook, MONO rijden moet zowel in Roosendaal als daarbuiten de absolute norm worden.

Tip 2: Vervang je auto door een scooter voor woon-werkverkeer
Kleine afstanden worden zowel in als buiten Roosendaal nog steeds ontzettend vaak afgelegd met de auto. Dit zorgt ervoor dat vooral tijdens piekmomenten het verkeer in en rond de gemeente vaak de nodige hinder ondervindt. Dit ook niet zelden met gevaarlijke situaties tot gevolg. Voor het afleggen van kortere afstanden hier in Roosendaal kan er in de praktijk perfect voor worden gekozen om gebruik te maken van een ander vervoersmiddel. Niet iedereen staat ervoor te springen om daarvoor de fiets te nemen, maar een scooter kan bijvoorbeeld wel een interessant alternatief zijn.

De auto voor het woon-werkverkeer vervangen door een scooter zorgt ervoor dat je heel wat wendbaarder wordt in het verkeer. Niet alleen zal dit het fileleed voor jou doen afnemen, dat geldt ook voor de andere inwoners van deze mooie gemeente. Hoe minder auto’s er namelijk deelnemen aan het alledaagse woon- werkverkeer hoe efficiënter fileleed kan worden aangepakt. Ook het aantal ongevallen zou op deze manier wellicht drastisch naar omlaag getrokken kunnen worden.

Tip 3: Bewaar te allen tijde de nodige afstand
Bumperkleven is een absolute plaag. Voldoende afstand bewaren in het verkeer wordt sinds jaar en dag aanzien als één van de belangrijkste tips die kan worden gegeven aan automobilisten. Dit is niet alleen het geval op autosnelwegen, maar zeker ook in stedelijke omgevingen. Door voldoende afstand te bewaren zorg je niet alleen voor een veilige remafstand, daarnaast voorkom je ook overbodige stress bij de andere deelnemers van het verkeer. Zo sla je dus twee vliegen in één klap.

Tip 4: Geef altijd de richting aan die je uitgaat
De richting aangeven is één van de belangrijkste onderdelen van het rijexamen. Dit is ook niet meer dan logisch. Het niet (correct) aangeven van de richting die je uitgaat kan in de praktijk zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Toch blijkt vaak dat niet alleen automobilisten, maar ook fietsers of andere bestuurders in het verkeer zich er schuldig aan maken. Om de verkeersveiligheid in Roosendaal te kunnen verbeteren is het van cruciaal belang om onduidelijke situaties zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Het duidelijk aangeven van de richting die je uitgaat is op dat vlak van cruciaal belang. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief