Afbeelding
Lyfter wint Startersprijs 2018

Lyfter uit Steenbergen wint Rabobank Startersprijs

Door: Elles Jansen Algemeen,Nieuws,Nieuwsbrief,Nu Roosendaal

ROOSENDAAL – Op de zeer toepasselijke locatie Het Innovitapark vond woensdagavond de uitreiking plaats van de Rabobank West-Brabantse Startersprijs 2018. Er waren acht ondernemers uit de vier West-Brabantse gemeenten genomineerd. Na de bekendmaking van de gemeenteprijzen werd door Olcay Gulsen, bekend van SuperTrash, en wethouder Lok de Startersprijs uitgereikt aan Eric Verheijen van Lyfter uit Steenbergen.

"Deze avond staat in het teken van groei"  vertelde Koen Oosterwaal tijdens de openingsspeech voor de honderd aanwezigen. Ook de vier wethouders van economie waren blij met dit initiatief om startende ondernemers in het zonnetje te zetten.

Platform
Adriaan Frijters, voorzitter van StartersCentra West-Brabant en Ed Vreman, directievoorzitter Rabobank West-Brabant leggen uit waarom deze startersprijs in het leven geroepen is. "StartersCentra ondersteunt dagelijks startende ondernemers op het gebied van allerlei vragen. Deze prijsuitreiking vormt een platform waar alle startende ondernemers elkaar kunnen ontmoeten." Ondernemers voelen zich vaak alleen, zij moeten zelf allerlei belangrijke beslissingen nemen en zijn vaak ook verantwoordelijk voor personeel. Vorig jaar werd de prijs alleen uitgereikt in Roosendaal, maar Ed Vreman is van mening dat MKB in West-Brabant belangrijk is voor werkgelegenheid en een goed woonklimaat. "Het is belangrijk dat we in de regio gezamenlijk optrekken."

Gasten
De avond was leuk aangekleed door een kort interview met de winnaar van vorig jaar, Dennis van Velthoven die veel nieuwe klanten heeft gekregen door het winnen van de startersprijs. Zijn advies was dan ook "uitbuiten, direct op social media plaatsen". De sfeer kwam er goed in nadat percussionist Peter van Aart de hele zaal liet meespelen in een samba-orkestje door klappen en stampen met de voeten. Daarna verscheen de knappe en charmante Olcay Gulsen op het podium. "Al op mijn 17e wist ik dat ik een internationaal modebedrijf wilde opzetten, mijn droom is uitgekomen." Hoewel SuperTrash uiteindelijk failliet is gegaan vertelde Olcay dat het haar veel gebracht had. "Jaag je droom na, verruim je blik." Via een catchbox kon het publiek vragen stellen. "Sta niet stil, zet steeds een volgende stap en houdt de energie in je onderneming", luidde het advies van Olcay.

Genomineerden
Uit de twintig inzendingen had de jury, bestaande uit Frank Dingemans, Diederik van der Heijden, Thea Jansen, Charlotte Koks en Thiemen Vermeulen, acht ondernemers genomineerd. Deze werden via een klein introductiefilmpje aan het publiek getoond. Uit Woensdrecht: Bij de Pastorij en Bram's Clasic Cars. Uit Bergen op Zoom: MeesterMaker en Brownies & downieS. Uit Steenbergen Lyfter en Praktijk de Sleutel en uit Roosendaal Lianco Nails en Muller Zorg & Dienstverlening. "We hebben gelet op passie en enthousiasme en het vermogen om door te groeien" legt de jury uit, "maar ook op personeelsbeleid en ondernemerschap.

Winnaars gemeenteprijs
Bij de Pastorij wint de gemeenteprijs Woensdrecht om zijn (h)eerlijke streekgerechten en eigentijdse visie. Eigenaar Ruud de Weert (37) heeft eerst 20 jaar ervaring opgedaan in de horeca en wil zich onderscheiden door persoonlijke aandacht voor de klanten en ook zijn medewerkers. "Ik vind het leuk om met streekproducten te werken en werk zelf mee in de bediening maar ook in de keuken." In Bergen op Zoom won het bijzondere lunchcafé Brownies & DownieS waar mensen een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt samenwerken met begeleidende medewerkers. Eigenaar Lieke Withagen is blij met de prijs "Ik hoop dat de openheid van onze locatie aan onze klanten laat zien hoe leuk het is en de mogelijkheden zien van mensen met een beperking." Het Roosendaalse zorgechtpaar Rob en José Muller is ook blij met de gemeenteprijs. "Wij runnen een kleinschalige woonlocatie speciaal voor ouderen met dementie. Zij wonen zelfstandig en wij leveren 24-uurszorg. We willen vooral laten zien dat het ook anders kan in de zorgwereld."

Startersprijs
"Lyfter is afgeleid uit het Zweeds Lyft" legt Eric Verheijen uit. "Het betekent groots". Eric (27) werkt al 7 jaar samen met Joep Suijkerbuijk op gebied van webdesign. In 2016 besloten ze hun krachten te bundelen en inmiddels hebben ze 10 Jedi's in dienst. Zelf noemen ze zich Jedi Grand Master. "Onze visie is duurzame web-ontwikkeling en hiermee onderscheiden ze zich van andere bedrijven. Wethouder Petra Lepolder is supertrots op Lyfter. "Ik heb hen vanaf de start gevolgd en gesprekken met hen gevoerd. Ik hoop dat ik vanuit mijn ervaring een steentje heb kunnen bijdragen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief