Foto: Archief Weekblad de Bode

Roosendaal wil gemotoriseerd verkeer zo veel mogelijk uit centrum

  Algemeen,Nieuws

ROOSENDAAL - Onnodig gemotoriseerd verkeer wordt voortaan zo veel mogelijk uit de Roosendaalse binnenstad geweerd zodat de leefbaarheid en verblijfskwaliteit er een impuls krijgen. Om dat te realiseren, heeft het college van burgemeester en wethouders een reeks maatregelen genomen.


Zo wordt het toegangssysteem voor auto- en vrachtverkeer onder de loep genomen. De toegang wordt geregeld via zogenaamde pollers, verzinkbare palen die na vertoon van een geldig toegangspasje naar beneden zakken. Dit systeem is bedoeld voor bewoners, ondernemers en leveranciers die in de binnenstad moeten zijn. Er blijken echter heel veel toegangspasjes in omloop te zijn. Daarom wordt iedere toegangspas aan een kenteken gekoppeld en wordt meteen ook bekeken of de ontheffing (nog) rechtsgeldig is en in stand moet blijven. Met behulp van camera's en kentekenherkenning worden daarnaast brom- en snorfietsers geweerd die niets in de binnenstad te zoeken hebben. Een camera met kentekenherkenning maakt straks foto's van passerende brom- en snorfietsen. Deze foto's worden vergeleken met de database van ontheffinghouders. Wie niet over een ontheffing beschikt, krijgt een bekeuring thuisgestuurd. Fietsers zijn welkom, maar moeten hun fietsen wel stallen in de beschikbare fietsparkeerbeugels en openbare fietsenstallingen. Het is de bedoeling dat medio 2018 alle maatregelen zijn gerealiseerd.

reageer als eerste


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief