Er werden tal van cheques uitgereikt in dorpshuis De Spil.
Er werden tal van cheques uitgereikt in dorpshuis De Spil. Foto: Kees Nouws

Cluzona winnaar in kerkdorpen Rabobank Clubkascampagne Zuidwest-Brabant

Door: Elles Jansen Algemeen,Nieuws

WOUWSE PLANTAGE – Donderdagavond werden in dorpshuis De Spil de uitslagen van de Rabobank Clubkascampagne 2018 bekend gemaakt voor de vier kerkdorpen Wouw, Wouwse Plantage, Heerle en Moerstraten. Cluzona ging hier met het grootst aantal stemmen (489) en een cheque van 1.437,66 euro naar huis. Op de tweede plaats stond Handbalvereniging Heerle (310)  en derde werd Harmonie Oranje (284). In totaal kregen 65 deelnemers een cheque.

DOOR ELLES JANSEN

Ook in de vier andere kernen in het gebied waar de Rabobank actief is, werden de stemmen met bijbehorende cheques bekend gemaakt. De meeste stemmen gingen naar Avond4daagse THOR (687). Cluzona haalde op de totale ranglijst de vierde plek.

Stemmen
"Met de Rabo Clubkas Campagne versterken wij de lokale samenleving", aldus woordvoerder en presentator van de avond Ben Bartels. Samen met ambassadrices Petra Zijlstra en Mya Vriends reikte hij maar liefst 65 cheques uit aan deelnemende verenigingen en stichtingen in de kern Wouw, Wouwse Plantage, Heerle en Moerstraten. Vanaf 4 april konden Rabobankleden met een speciale stembrief vijfmaal een stem uitbrengen op verschillende deelnemers. Er was 150.000 euro te verdelen. In totaal waren er dit jaar 482 deelnemers in de vier kerngebieden en van het aantal stemmen dat uitgebracht kon worden, is slechts 36% gebruikt. "64% verdwijnt bij het oud-papier, dat moet volgende jaar beter kunnen", roept Ben op.

De Spil
Dorpshuis De Spil was dit jaar gastheer en er waren zo'n 100 vertegenwoordigers van de deelnemende verenigingen en stichtingen aanwezig. Iedereen was blij met de bijdrage die varieerde tussen 55,00 euro voor nummer 65 en een bedrag van 1.437,66 euro voor Cluzona. Na afloop ging iedereen gezamenlijk op de foto. Dorpshuis De Spil mocht zelf ook een cheque in ontvangst nemen, zij hadden 168 stemmen opgehaald, goed voor een bedrag van 493,92 euro, ze stonden daarmee op de zesde plaats.

Sportief
Voordat de prijsuitreiking begon, was er een presentatie door Stichting Sportservice Noord-Brabant (SSNB). Jerome de Klerk gaf een korte introductie over Sjors Sportief. Dit is een initiatief van gemeente Roosendaal om de jeugd op een gezond gewicht te brengen en te houden. Sjors Sportief is er voor de basisschooljeugd en laat hen kennis maken met alle vormen van sport door introductielessen aan te bieden. Zijn collega Mandy Buys doet dit voor Max Vitaal, sport en bewegen voor 55plussers. In de Max Vitaal Beweegwijzer worden alle vormen van sport en beweegmogelijkheden inzichtelijk gemaakt (waar, wanneer, kosten etc).

Verenigingsleven
Het is opvallend hoeveel verenigingen er zijn in de vijf kernen.  In de kern Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat deden er 126 mee aan de Clubkasactie. In de kern Roosendaal, Nispen en Zegge waren dit er 113. In Woensdrecht, Putte, Hoogerheide, Huijbergen en Ossendrecht 94 en in Wouw, Wouwse Plantage Moerstraten en Heerle maar liefst 65. Dat geeft toch wel aan hoe hecht de dorpskernen zijn en dat is wel iets om trots op te zijn. Door de steeds lagere subsidies is het steuntje in de rug van de Rabo Clubkascampagne dan ook zeer welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief