Afbeelding
Foto: Handhaving Roosendaal

Gemeenten slaan handen ineen bij bestuurlijke aanpak van drugscriminelen

Door: Peter Houtepen Algemeen,Nieuws

ROOSENDAAL - De gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Tholen slaan de handen ineen bij de bestuurlijke aanpak van drugscriminelen.  

In de praktijk betekent dit dat de aanpak rondom het sluiten van drugspanden voortaan eenduidig wordt uitgevoerd. Het maakt niet meer uit in welke gemeente de drugscrimineel actief is. Binnen het politiedistrict De Markiezaten gelden overal dezelfde uitgangspunten in de aanpak en sluitingstermijnen voor drugspanden.

De Opiumwet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden als er drugs in een pand worden aangetroffen of als er voorbereidingshandelingen met betrekking tot drugs in een pand plaatsvinden. Daarbij is niet van belang wie de overtreding heeft begaan. Het maakt niet uit of het de eigenaar, de huurder, de bewoner of een derde is. Die maatregel is er op gericht om de rust in de omgeving te herstellen en om de aanloop naar een drugspand door telers, dealers, klanten en bezoekers te stoppen. Ook eventuele (brand-) gevaarlijke situaties worden door de sluiting tegengegaan. Door samen afspraken te maken over de sluitingstermijnen, trekken de burgemeesters uit het politiedistrict de Markiezaten samen één duidelijke lijn. Niet alleen voor wetsovertreders, maar ook voor handhavingspartners en overige betrokkenen.

Burgemeester Han van Midden (gemeente Roosendaal) zegt als voorzitter van het politiedistrict De Markiezaten: "Ik ben blij dat we een volgende stap zetten in onze samenwerking binnen het politiedistrict De Markiezaten. We hadden al gezamenlijk een integraal veiligheidsplan. Nu hanteren we ook dezelfde uitgangspunten en dezelfde termijnen als het gaat om het sluiten van drugspanden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief