Driekoppig bestuur Jongerenraad Roosendaal
Driekoppig bestuur Jongerenraad Roosendaal Foto: Elles Jansen

Bestuursverkiezing Jongerenraad

Door: Elles Jansen Algemeen,Nieuwsbrief,Nu Roosendaal

Van vijf naar drie bestuursleden

ROOSENDAAL – De raadszaal in het Oude Stadhuis was het decor waar zondagavond de bestuursverkiezingen plaatsvonden van de Jongerenraad Roosendaal. In aanwezigheid van de jongerenraad, wethouder René van Ginderen en enkele andere gemeenteraadsleden werden 9 stemmen uitgebracht. Björn Rommens, Sebastiaan Wagemakers en Justin Valkenburg die zich herkiesbaar hadden gesteld werden unaniem met volledige meerderheid herkozen.

"De slingers mogen blijven hangen voor de jongerenraad", verklaart wethouder Van Ginderen in zijn speech. "Zij zijn erg actief en hebben ertoe bijgedragen dat de gemiddelde leeftijd van de vorig jaar benoemde gemeenteraad behoorlijk is verjongd."

Actief
Voorafgaand aan de verkiezingen sprak voorzitter Björn Rommens de aanwezigen toe op de eerste jongerenraadvergadering van 2019. De Jongerenraad is gestart in 2012 en is uitgegroeid tot een onpartijdige jongerenorganisatie die gevraagd en ongevraagd advies uitbrengt aan de gemeenteraad. "Meerdere malen zijn door ons ingediende moties besproken en hebben en zetten we ons actief in voor onderwijs en jeugd. Het is fijn om te horen dat onze adviezen worden gehoord."

Kiescommissie
Chantal van de Heiligenberg, hoofd van de kiescommissie geeft een toelichting op de procedure. Twee leden treden af. Simone Arnolds: "Het is jammer om te stoppen als bestuurslid maar omdat ik in Utrecht studeer en op kamers zit ben ik te weinig in Roosendaal om feeling te houden. Dusty Hermans blijft nog één jaar actief als lid maar doet ook een stapje terug om de jonge generatie een kans te geven. De zittende bestuursleden zijn afgelopen jaar van functie gewisseld en willen graag nog verder gaan in hun huidige functie van respectievelijk voorzitter, secretaris en penningmeester. Hiermee bestaat het bestuur in 2019 niet uit vijf maar uit 3 bestuursleden.

Ledenwerving
In een bevlogen toespraak maakt Sebastiaan zicht sterk voor een actievere ledenwerving en eveneens interactieve wijze van vergaderen. Nadat de drie heren unaniem met voorkeurstemmen herkozen zijn dechargeert Björn het oude bestuur en benoemt het nieuwe bestuur dat zich ook in 2019 actief zal bezighouden met de jeugd, scholieren, Nationale Jongerenherdenking en dag van de democratie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief