Sinterklaasmuscial trekt volle zalen
Sint zingt met kinderen in de zaal
Sint zingt met kinderen in de zaal (Foto: Elles Jansen)

Sinterklaasmuscial trekt volle zalen

  Algemeen,Nu Roosendaal

ROOSENDAAL – Honderden kinderen genoten zondagmiddag in Schouwburg de Kring van de sinterklaasmusical 'Sinterklaas en het grote cadeau'. De Sint was uit Spanje vertrokken met een supergroot cadeau. Iedereen was natuurlijk reuze benieuwd naar de inhoud. Maar professor Kühlschrank had snode plannen...


Sinterklaas en het grote cadeau

"Met drie uitverkochte voorstellingen is een record bezoekersaantal bereikt van 2.550", aldus een woordvoerder van het Sint Nicolaas Comité Roosendaal. "We zijn in maart al met de voorbereidingen gestart."

Kinderfeest
Honderden vrolijk geschminkte kindergezichtjes met gekleurde zwartepietenmutsen of een mijter op hun hoofd. Ze gingen maar wat graag met Zwarte Piet op de foto in de foyer en speelden samen met de Pieten spelletjes in de kleine zaal tot de voorstelling begon. Het was een goede manier om de spanning van de kinderen een beetje op te vangen want wat zou er dit jaar weer gebeuren op het toneel met Sint en zijn Knechten? De regie en het scenario voor dit jaar lag in handen van Bram van Arendonk.

Stoute professor
Er werden veel liedjes gezongen en de kinderen maar ook volwassenen zongen uit volle borst mee. "Ik vond het ook wel een beetje spannend omdat professor Koelkast voor zoveel sneeuw ging zorgen", vertelt Sebas (3,5 jaar). De professor was namelijk heel boos op de Sint en vertelde tegen zijn hond Wodan dat hij het hard ging laten sneeuwen en vriezen zodat Sint en Piet niet het dak konden. Hij belde naar de Sint en zei dat hij het kon laten stoppen met sneeuwen als Sint hem het grootste cadeau zou brengen. Hij moest wel alleen komen, zonder zijn Pieten.

Spannend
Sint werd door de professor gevangen genomen, hij wou namelijk alle cadeautjes die meegekomen waren met de stoomboot. Gelukkig had Piet Puk zich in het grote cadeau verstopt toen ze uit Spanje vertrokken. Hij mocht niet mee omdat hij geen Pietendiploma had. Hond Wodan ontdekte hem maar Piet Puk was dapper en zei dat Professor Koelkist tegengehouden moest worden. "Alle kinderen in Nederland zijn straks verdrietig als ze geen cadeautjes krijgen." Wodan ging heel hard huilen als een wolf en alle kinderen in de zaal huilden mee. Sint zocht in het grote boek op waarom Professor Kühlschrank geen cadeautjes had gekregen. Maar daar stond dat hij die wel in de schoorsteen waren gestopt.

Cadeau
Er was dus iets mis: en jawel, professor Kühlschrank had de stekker niet in het stopcontact gedaan waardoor de schoorsteen was afgesloten. Opeens vielen alle pakjes er toch nog uit. En wat zat er nu in het grote cadeau? Dat was voor Roosendaal omdat de stad 750 jaar bestaat. "Het gaat niet om wat er in zit", zei de Sint "maar om het raden wat er in zou kunnen zitten, dat is al leuk genoeg". De Sint zei wel dat hij erg geschrokken was dat er in Roosendaal al zoveel Kerstverlichting was: "De kerstboom is voor Kerstmis en komt pas als de Sint weg is."

Elles Jansen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>