Logo internetbode.nl/roosendaal

Jubilerende commando’s in parade door Roosendaal

ROOSENDAAL – Het Korps Commandotroepen (KCT) viert zaterdag 25 maart haar 75-jarig jubileum. Dat gebeurt met een grote commandoreünie en een groot defilé op de oude Markt in Roosendaal. Aan de traditionele vijfjaarlijkse reünie zullen naar verwachting ruim 3.000 personen deelnemen. Daarnaast rekent de organisatie op veel bezoekers.

De reünie begint deze dag met een mars door het centrum van Roosendaal, gevolgd door een parade op de Markt in Roosendaal. Veel legergroen dus in de stad. De gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie hebben een aantal maatregelen genomen om het evenement in goede banen te leiden. Uiteraard gebeurde dat in goede samenwerking met de organisator, het Korps Commandotroepen.

Verkeerscirculatie Allereerst zijn er diverse verkeersmaatregelen. In verband met alle voorbereidingen worden de Commandobaan en de Parabaan afgesloten van 22 tot en met 25 maart. Daarnaast zullen de straten die op de marsroute liggen op zaterdag 25 maart minder goed bereikbaar zijn tussen 09.00 en 15.00 uur. Het gaat daarbij om: de Parabaan, Burgemeester Schneiderlaan, Strausslaan, Burgerhoutsestraat, Raadhuisstraat, Markt, Stationsstraat, Vughtstraat, Dominéstraat, Bloemenmarkt, Molenstraat en de Burgemeester Prinsensingel.

Er wordt gebruikt gemaakt van mobiele afzettingen, waarbij de wegen en kruisingen snel afgesloten en ook snel weer vrijgegeven kunnen worden. Parkeergarage de Biggelaar en het parkeerterrein in het Emile van Loonpark zijn zaterdag minder goed bereikbaar. Parkeren kan wel in de garages aan de Nieuwe Markt, de Roselaar en Mill Hill of op het parkeerterrein bij het Kadeplein. Bezoekers wordt aangeraden om zoveel mogelijk te voet te komen of met het openbaar vervoer.

Veiligheidsmaatregelen Vanzelfsprekend zijn er preventieve maatregelen genomen om het evenement veilig te laten verlopen. De binnenstad en marsroute zijn gedurende het evenement aangewezen als een ‘veiligheidsrisicogebied’. Dit is een voorzorgsmaatregel, bedoeld om deelnemers en bezoekers te beschermen. Politieagenten mogen in dit aangewezen gebied personen fouilleren, tassen, rugzakken en andere bagage controleren en auto’s doorzoeken. Dit betekent niet dat iedere bezoeker en iedere tas aan een uitgebreid onderzoek wordt onderworpen. De politie maakt van deze bevoegdheid pas gebruik, als de situatie daartoe aanleiding geeft. Verder is er sprake van extra cameratoezicht.

FOTO ROBIN LOOY<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432893105124-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief